woensdag 24 juni 2009

40 jaar!!! zesde en zevende pagina

Ik heb in de voormiddag, tussen de was en de plas door, wat gescrapt!!!

Ik heb van de meiden een leuk cadeautje gekregen: nl 2 olijfboompjes. Ik heb ze zelfs mogen ontvangen uit de handen van Yves... en daar er niet direct een kodak in de buurt was hebben we het afgeven en het zoenen toch verschillende keren moeten overdoen!!! ;)
Deze foto's komen nog op deze pagina.

Ik heb een strook papier gescheurd en met dubbelzijdige kleefband, enkel aan de randjes vastgeplakt. Hierdoor kreeg ik een soort envelopje waarin ik wat kon opbergen.

Op dit kleine kaartje komen er enkele foto's. Ik had enkele maanden geleden, uit Sam zijn collectie postzegels (de dubbele) enkele zegels genomen om te gebruiken bij het scrappen. Deze komen nu goed van pas. Ik heb ze geinkt en met een nietje vastgehecht.

Ja die vlindertjes heb ik geknipt uit de strik die Monique rond mijn cadeau (olijfboompjes) had gehangen. Ze zijn wel een beetje fel van kleur... maar ik vond dat ze erbij moesten. Helaas zijn ze, door het embossen, wat gesmolten. Maar laat ons stellen dat dat zo moet en het een extra effect geeft aan het geheel (Hum!)

Zoals je hierboven ziet heb ik ook op verschillende plaatsen cracklepaint gewreven. (vintage en old paper)

Ik heb een doosje gemaakt. In dat doosje ga ik een boekje of waaiertje steken met allerlei foto's die we hier getrokken hebben vlak voor de trip naar Brugge...

Ik heb met verschillende voorwerpen gestempeld. Eerst heb ik zo'n plastiek gebruikt, met van die bolletjes op (je kunt deze vinden als bescherming bij één of ander toestel,...) Daarna heb ik gestempeld met knoopjesstempels. Eerst met embossinginkt en poeder, daarna met distressinkt ertussen. De hoekjes heb ik dan nog met kleurloze embossingpoeder geheat.

Het is misschien niet zo duidelijk te zien, maar ik trek telkens aan al de pagina's met een dun bruin stiftje 3 lijntjes. Ik doe dit eerst, gewoon met de losse hand, wanneer ik mijn papier geplakt heb. Pas daarna begin ik met allerlei technieken te werken.

2 opmerkingen:

Lean zei

Het wordt steeds mooier en dat van de vlinders vind ik er juist wel leuk bij passen.
gr,Lean

natacha zei

amai ann je bent goed bezig zeg
dat zal een heel mooi boekje worden
vind ook dat die vlinders er gewoon bij moeten al zijn ze wat feller van kleur
groetjes natacha