zaterdag 23 februari 2019

Week 9: 2019 in een journal


Voor week 9 gaan we aan de slag met de technieken van week 42 en 18. Mmm… Inderdaad we gaan restjes verwerken en details toevoegen door te embossen en nog meer extra’s… Deze week gebruiken we ook een gedroogde koffiepad.



Wat heb je nodig? Restjes scrappapier, lijm, gel medium, stempels, embossinginkt, embossingpoeder, heatgun, zwart stiftje, acrylics, washitape, pareltjes, naald en draad, babydoekjes, spatel.
Stap 1: zoek allerlei restjes papier uit en snij deze in vierkanten of rechthoeken. De grootte is niet zo belangrijk. Kleef deze daarna met een lijmstift of gel medium op je pagina.

Stap 2: Wanneer alles goed droog is (wanneer je gel medium gebruikt) breng je details aan: met een stiftje, met stempel, met washitape…


Stap 3: breng extra accenten aan door een stempelafdruk te embossen


Stap 4: neem je koffiepad, stencil en gel medium. Breng met een spatel gel medium aan op je koffiepad. Laat goed drogen.

Stap 5: wanneer de gel medium opgedroogd is. Kies je enkele kleuren verf die terugkomen in je scrappapierresten.
Stap 6: breng met een babydoekje de kleuren aan. Daar waar de gel medium aangebracht werd, kan je de verf er vanaf wrijven. Laat drogen.


Stap 7: neem naald, draad en pareltjes en breng details aan op je koffiepad. Lijm daarna de pad op je pagina.

Stap 8: werk je pagina verder af door extra afdrukken te embossen, washitape of … toe te voegen.



Stap 9: wrijf met een babydoekje verf op de rechterkant van je journal. Breng daarna washitape aan om de dagen te verdelen en werk verder af.
Stap 10: Ik heb een omslag toegevoegd (met washitape vastgehangen). Het flapje van de omslag heb ik vastgelijmd en de naad opengeknipt. Ik bracht dezelfde afbeelding aan en deze werd ook geëmbossed. De opening van de omslag zit aan de binnenkant, dus wanneer ik er wat instop gaat dit niet gemakkelijk uit de omslag vallen.

Uiteindelijk lijmde ik nog mijn planning aan de achterkant van de omslag. Al de activiteiten van maart kunnen erop.


Geen opmerkingen: