vrijdag 1 maart 2019

Week 10: 2919 in een journal


We gaan aan de slag met de techniek van week 14: modeleer pasta. We gaan de verf er vandaag laten afdruipen… Het wordt een hele uitdaging voor zij die alles graag onder controle houden. Hoe dat je het ook draait of keert, de techniek die we vandaag gaan toepassen kan gewoon niet ontbreken in je journal.

Wat heb je nodig? Papiertape, gesso, modeleer pasta, stencil, acrylics, waterspray, oude bank/klantenkaart, restje scrappapier, schaar, lintje, keukenrol, Distress Ink, ijzeren draadje (bloemschikdraad), keukenrol, naald, zwarte draad, gel medium

Stap 1: als bescherming brengen we eerst een strook papiertape (afplaktape) aan. Dat mag 1 strookje zijn of een paar op elkaar.
Stap 2: geef beide kanten van je journal een laagje gesso.
Stap 3: breng met behulp van een stencil een laagje modeleer pasta aan.
Laat goed drogen.

Stap 4: Neem een oude kaart en breng daarop een klein beetje acrylverf aan. Leng dit aan met een beetje water zodat de verf wat vloeibaarder wordt. Neem een penseel en breng aan de rand van je pagina verf aan. Herhaal dit tot de verf vanzelf naar beneden begint te lopen. Zet je pagina rechtop en leg onder je pagina een stukje keukenrol om de verf op te vangen. 



Stap 5: neem een waterspray en spuit water op je verf. Deze gaat langzaam naar beneden lopen.

Stap 6: herhaal stap 4 en 5 met een andere kleur. Gebruik regelmatig je spray om je verf goed nat te maken. Laat alles goed drogen.

Stap 7: Breng onderaan je pagina een laagje Distress Ink aan. Naar eigen keuze kan je de randen van je pagina’s allemaal inkten.
Stap 8: zoek een passend lintje om aan de boord van je pagina te kleven. Doe dit met dubbelzijde plakband.
Stap 9: zoek een passende kleur papier tussen je restjes en knip/pons daaruit een cirkel. Distress de randen door er met een tool of schaar langs te schrapen. De randen gaan dan kartelen. Breng daarna een laagje Distress Ink aan.
Stap 10: neem wat zwarte draad en leg deze losjes op je pagina.

Stap 11: neem een ijzeren draad en maak een cirkel door de draad een paar keer op de rollen. Neem naald en draad en hecht je ijzeren cirkel met enkele steken vast op je cirkel.
Stap 12: Neem een strookje passend scrappapier en lijm daarop een quote. Hier kan je ook de randen distressen met je schaar of tool en inkt.

Stap 13: breng wat gel medium aan op je draad. Druk je cirkel op de draad aan. Breng daarna wat gel medium aan op je ijzeren cirkel en achteraan op je strookje en kleef dit op. Breng eventueel extra embelishments aan.

Stap 14: Voor de journalpagina bracht ik met een oude kaart wat verf aan. Wanneer je dit uitwrijft krijg je een heel dun laagje dat vlug droogt. Hierna kun je je weekagenda en extra details aanbrengen. Je kan dezelfde items van je journalpagina ook hier aanbrengen om beide pagina’s tot een geheel te maken.

Geen opmerkingen: