zaterdag 2 februari 2019

Week 6: 2019 in een journal


Deze week gaan we met theezakjes aan de slag. Inderdaad…het wordt een weekje theedrinken om je pagina te kunnen afwerken J

Wat heb je nodig? Gedroogde theezakjes, stempels, spatel, inkt, gel medium, acrylics, babydoekjes, oude bankkaart, wat embelishments

Stap 1: stempel de linkerhelft volledig.
Stap 2: neem je gedroogde en open geplooide theezakjes en lijm deze met de gel medium op je bestempelde achtergrond.


Stap 3: neem een stencil en breng op verschillende plaatsen met een spatel gel medium aan. Laat alles goed drogen.


Stap 4: wanneer de aangebrachte gel medium goed droog is kies je een kleur acrylverf. Breng een beetje verf aan op je rechterpagina en wrijf deze met een bankkaart volledig open. Je hebt niet veel verf nodig wanneer je op deze manier werkt. De overtollige verf die op je kaart achter blijft kun je gebruiken om op de linkerhelft hier en daar, aan te brengen en met je vinger open te wrijven. Wanneer de verf net droog is gebruik je een babydoekje om de vormen/figuren (in gel medium) weer proper te wrijven.

Stap 5: gebruik washitape om accenten aan te brengen. Je kan dezelfde gebruiken om je weekdagen op de andere pagina van elkaar te scheiden.
Stap 6: werk je pagina verder af met afbeeldingen, kaartjes…
Stap 7: neem een plastiek mapje waarin je ATC kaarten kan in opbergen. Knip voorzichtig een strookje af waarin er 2 kaarten kunnen. Wanneer je net boven de opening knipt kun je de rest van je sheet nog gebruiken. De rest van de sheet gebruiken we later.





Geen opmerkingen: