zondag 2 december 2018

2019 in een journal: voorbereiding #1


Het is bijna zo ver. Binnen enkele weken starten we met ‘2019 in een journal’, waarbij we wekelijks een nieuwe techniek als achtergrond gaan gebruiken. Maar voor het zo ver is, zijn er eerst nog wat voorbereidingen af te werken: we gaan de zijkanten van ons, nu nog blanco schrift, bekleden met washitape.
Het is de bedoeling om de pagina’s wat steviger te maken en ook wat kleur aan te brengen. Het eerste ‘wit’ gaat dan ook al helemaal verdwenen zijn, ook al ga je merken dat de angst om te missen niet onmiddellijk weg gaat.

Wat heb je nodig?
Een schrift (het formaat is helemaal aan jou: werk je graag klein start dan met een kleiner formaat, vind je het helemaal niet erg om veel extra’s toe te voegen, gebruik dat een groter schrift) waarin je 53 weken recto verso kunt werken, washitape (allerlei soorten en kleuren door elkaar, maar geen mini tapes), een restje tekenpapier en een schaar.

Op onderstaande foto zie je hoe mijn 3 journals (ze liggen op elkaar) met washitape bewerkt zijn. De strookjes kant die je ziet zijn later bij een of andere layout toegevoegd -dit gaan we zeker ook een paar keer doen-, maar daarmee moet je voorlopig geen rekening houden.
Stap 1: tel de pagina’s in je schrift. Je moet er zeker van zijn dat je al de weken in je schrift kan uitwerken. 
Stap 2: neem je schrift en kleef je tape langs de rand (net de helft op je pagina) Plooi dan de andere helft om aan de andere kant van je pagina?
Stap 3: neem een volgende tape en kleef deze op de volgende pagina. Let er wel goed op dat je geen 2 pagina’s aan elkaar kleeft. Kies gewoon lukraak een tape. Niet zorgen dat de kleuren mooi passen, want wanneer we later op het jaar een techniek aanbrengen, gaat er al een deel van je tape verstopt zitten. Dus gewoon een tape nemen en kleven en dan op naar de volgende.
Stap 4: Niet paniekeren wanneer je tape scheurt. Dit overkomt je zeker een paar keer. Kleef je afgescheurde strookje gewoon om de rand en ga verder door de afgescheurde kant zo dicht mogelijk tegen het al klevende gedeelte te leggen.
TIP: gebruik je restje tekenpapier om al de afvalstukjes tape op te kleven. Deze gaan we zeker nog gebruiken in de loop van het jaar. (Zie week 26 van de 52 tips en technieken).

Stap 5: zijn al de pagina’s met washitape, dan ben je klaar en kan je je resultaat bewonderen.
Hier zie je hoe kleurrijk mijn journal er al uit ziet. 

Geen opmerkingen: