maandag 22 november 2010

harry potter

Gisteren mocht ik voor de Nederlandse scrappers de opdracht geven op scrapheap. Dit voor week 47 van het jaaroverzicht. Aangezien we zaterdag even mee gedaan hebben met de Harry Potter gekte kon ik niet anders dan dit als onderwerp kiezen.
Ik heb deze lo geƫxperimenteerd... Ik heb in de papierdoos gezocht achter de jommekeskracht van enkele weken geleden. Daar stond een poster in van deze nieuwe film. Gelukkig vond ik de krant van 2 weken geleden ook want mijn eerste poging was niet echt gelukt. Dus vandaar niet Harry maar Ron op de achtergrond.

Ik ben vertrokken van een witte cardstock. Daarop heb ik een dikke laag 'golden gel medium' gesmeerd. Hierop de poster van Ron en eventjes goed wrijven en dan heel erg voorzichtig de krant eraf trekken. Een foto lukt beter, vandaar ook mijn experiment met krantenpapier...

Ik heb uit de cinima een minipostertje meegenomen en ook op de pagina geplakt. Ik durfde niet met de 'golden gel medium' te werken omdat dat waarschijnlijk niet ging lukken en ik maar 1 exemplaar had.

De letters zijn uit de kracht gesneden, geplakt en met glossy accents bewerkt.

Ja ik had nowhere is safe in spiegelbeeld staan op mijn pagina en heb de titel dus uit een andere krantenposter geknipt.

Veel scrapwerk heb ik eigenlijk niet gehad. Het geeft wel leuke effecten en ik ga dit nog wel eens proberen...

6 opmerkingen:

natacha zei

schitterende layout
vind super hoe je van dit mini postertje een scrapvel hebt gemaakt
grtz natacha

Danielle zei

wauw dat ziet er super mooi uit zeg! en goed van je dat je het jaaroverzicht hebt volgehouden, echt heel leuk.

Sandra's scrapsels zei

Zooo An!! Wat een schitterende lay-out! Heel stoer en wat een gave details heb je gebruikt!

Over je vraag m.b.t. kinderkerstknutsels:
Mijn kerststerboom van 16 november kun je heeeel makkelijk gebruiken voor kinderen! Neem gewoon een vierkant knutselvelletje en vouw het dus dubbel en nog een keer dubbel en dan diagonaal zoals in het patroon (heeeel simpel). Doe er dan bijvoorbeeld een touw aan waar de kinderen kralen aan kunnen rijgen en je kan hem zo in de boom hangen!
De vakken kunnen ze versieren met glitter, stukjes gekleurd papier (evt. scheuren) of de vouwlijnen inknippen!
Heel simpel en toch een leuk effect!
Succes!

Groetjes, Sandra

p.s. die sneeuwpop kan je natuurlijk ook gebruiken voor de kids, dan alleen de voorkant en niet het hele vouwgedeelte. 2 Bollen en dat hoedje kunnen ze wel uitknippen toch!

LG zei

how fun that you scrapped about this! Love it!

Ilse zei

hoi an, ik kon niet echt vinden hoe ik je kon mailen dus doe ik het maar even zo. bedankt voor je reacties op mijn journal pages.
Ik kleur de achtergronden met of aquarelverf, of met acrylverf, zolang het maar op waterbasis is. na het plakken van de collages ga ik het dan nog inkleuren met chalks je zou het ook met kleurpotloden kunnen doen.

succes

Maria zei

Wow, dat deze is prachtig geworden. Heel gaaf hoe je de achtergrond hebt gedaan. Mijn complimenten.
Groetjes, Maria