woensdag 20 oktober 2010

Cinq amis

Ik heb vandaag de scrappers-challenge http://scrappers-challenge-blog.blogspot.com uitdaging aangegaan en tevens een lo gemaakt voor mijn jaaroverzicht. Voor week 41 was de opdracht iets scrappen over de herfst en aangezien ik deze lo nog moest maken heb ik de sketch van scrapper-challenge gebruikt. Niet echt een makkie want het was een dubbele pagina. Vandaar dat ik mijn week 41 en 42 even omdraai zodat ik een dubbele pagina kon plakken (mijn boek puilt langzaam uit maar het is wel een reuze verzamelalbum aan het worden).

Ik heb me weer laten gaan en verschillende materialen verwerkt! Ik heb een spiegelbeeld van de sketch gebruikt omdat anders mijn uitgeknipte personages niet juist stonden tov de hele pagina.
Uit een Websterpagina heb ik een leuke boord gesneden met het hekje erbij. de bovenzijde van die pagina heb ik dan ook uitgesneden maar dat was even puzzelen (de lijnen van beneden en bovenaan de pagina klopten totaal niet)en omdat ik dat bloempotje ook wel leuk vond was het weer prutsen geblazen!!!
Ik zag het eerlijk gezegd niet echt zitten om een cirkel uit te snijden en heb daarom de cirkel vervangen door mijn -tegenwoordig favoriet- ajuinzakje!

Ik vond het eigenlijk wel iets origineels hebben... De 2 foto's heb ik van een omlijsting voorzien.

Hier een bloementje zelf gemaakt. Ik heb uit papier een 5 stervormig bloemetje gesneden. De blaadjes met een potlood naar achter gerold, enkele andere bloemetjes erin en daarop een hoopje lijm met pareltjes... De blaadjes heb ik gesneden uit restjes fotopapier (van de grote foto waaruit ik de profielen geknipt heb) en met een restje groen lint heb ik nog een extra 'blaadje' gemaakt.

Hierboven zie je ook dat ik wat frivolitéwerk heb gebruikt. Met dank aan mijn tante Suzanne...

De letters heb ik ook gesneden uit het fotopapier! NOOIT IETS WEGGOOIEN!!!
Ik was vorige week met mijn vriendin op bezoek in het voedingssalon in Brussel en daar was -gelukkig maar- ook boekenfestijn!!! En dames wat verkopen ze ook bij het boekenfestijn: scrapmateriaal. Dus een tip: zeker eens naar toe gaan!!! Dus op dat boekenfestijn heb ik "the funky stencilbook" gekocht voor 4,50€ en er staan 8 verschillende malletjes in met 8 verschillende alfabetten!!! TOF BOEK!
Nog eens de uitgeknipte kids....

Een detail van één van de bloemen...

Mijn mini journaling heb ik ook op restjes fotopapier geplakt!

Nog een detail van één van de bloemen...

5 opmerkingen:

natacha zei

mooi gedaan zeg
leuke lo ook
grtz natacha

Sonja zei

Hele mooie lay out !

groetjes,
Sonja van scrapadoe

Vera zei

Mooie LO,
vooral die uitgeknipte foto's vind ik erg leuk eraan.

groetjes

vera

Lean zei

wauw aardig wat knip werk geweest heel mooi geworden en gaaf gedaan.
groetjes,Lean

Margot zei

dat ziet er echt supergaaf uit!