woensdag 25 april 2018

17/52 distressen van randen


In week 1 hebben we al de randen van de afgescheurde stroken met Distress Ink bewerkt. Vandaag gaan we ons richten op randen maar dan bewerkt met verschillende materialen voor we er de inkt op aanbrengen. Dit is een van mijn favoriete technieken omdat je er verschillende effecten mee kunt creĆ«ren. Voor iemand die niet graag zijn/haar vingers vuil maakt en het liefst met een ‘cleane achtergrond’ werkt is dit natuurlijk even de grenzen verleggen. Probeer het zeker eens.
Welke materialen mag je bijeenzoeken? Schuurpapier of nagelvijl, distresstool of schaar, perforator of tang om gaatjes te maken…

Stap 1: neem een restje scrappapier of gebruik je Distress Ink om je blanco kaart mee in te kleuren.
Stap 2: neem je nagelvijltje of schuurpapier en wrijf hier mee zachtjes langs de randen van je kaart. Je papier gaat ‘vervellen’. Als er scheuren ontstaan, dan moet je niet paniekeren, want dit geeft later een mooier effect.


Stap 3: neem een bruine teint Distress Ink en wrijf met je blendingtool inkt op de randen van je kaart. Veeg regelmatig de papierrestjes die aan je sponsje kleven af.
Stap 4: herhaal het schuren nog eens maar sla hier en daar wat van de randen over zodat je eerste bruine inktlaag zichtbaar blijft.
Stap 5: herhaal het inkten maar nu met een donkere kleur. Heb je dit niet, dan gebruik je gewoon je eerste kleur opnieuw. Onze basis achtergrond is klaar.
Stap 6: een andere manier om je randen een hele nieuwe look te geven is door te schrapen. Je gaat met een speciale tool (ik kan niet op de naam komen) of met een schaar (je opent je schaar en gebruikt een been van je schaar) schrapen langs de rand van het papier.
Kies een strookje papier om aan de slag te gaan.


Stap 7: breng een laagje Distress Ink aan door met je inktkussen langs de randen te wrijven. Je strookje is nu klaar.
Stap 8: Neem een nieuw strookje papier en je perforator of tang waarmee je gaatjes kan maken. Pons langs een kant allemaal gaatjes.

Stap 9: Scheur nu heel voorzichtig je papier tussen de gaatjes los. Je krijgt dan een effect alsof je een pagina uit een schrift met ringen scheurt.
Stap 10: herhaal stap 2 of stap 6 voor de andere zijden van je strookje.
Stap 11: breng Distress Ink aan op de randen
Stap 12: al je stroken zijn nu klaar. Lijm deze op en breng details aan om je kaart verder af te werken.


Geen opmerkingen: