zaterdag 11 januari 2014

The documented life project 2014

Een nieuw jaar wil zeggen een nieuwe uitdaging. The documented life project is al aan zijn zoveelste editie bezig en samen met 3346 enthousiaste creatievelingen maak ik mijn jaaroverzicht op deze manier.
Het oorspronkelijk idee is te starten met een gekochte agenda maar ik werk liever met mijn eigen schriftje...
De eerste stap was alle randen met washitape beplakken. Dat geeft je agenda direct een heel ander zicht. Super al die kleurtjes aan de rand wanneer het schrift dicht is.
Stap 2 is tabs maken per maand om zo een overzicht te krijgen. Ik heb gewoon het aantal pagina's in mijn schrift geteld en door 12 gedeeld om zo een gelijke verdeling per maand te krijgen.
Stap 3 kalenders printen (de eerste 6 maanden heb ik er al in gekleefd.) en kleven
Stap 4 de weken verdelen en de datums noteren (dit hoeft natuurlijk niet wanneer je vertrekt van een echte agenda). En dan was het wachten op de eerste opdracht.
 Stap 2
 Het resultaat van stap 1 en 2
 De kaft van mijn schrift heb ik bewerkt met gesso.
 Met aquarelpotloden heb ik alles ingekleurd
 
 Met mijn waterpenseel alles uit elkaar wrijven...
 De basis is klaar. 
Hierop heb ik dan met zwarte inkt allerlei figuren aangebracht en deze met witte gesso nog eens geaccentueerd...  Hieronder zie je de achterzijde.
 De voorkant het ik nog eens extra beschermd met een plastiekje en met een brede strook lint afgewerkt.
 Opdracht 1: iets met je voordeur doen. Ik heb ook hier gewerkt met aquarelwasco's, stempels en een tekening van mijn voordeur. (Ik had niet direct de tijd om een foto te maken en te printen)
 Opdracht 2: een selfie maken en wat over jezelf vertellen...
Nu is het wachten tot morgenavond voor de volgende weekopdracht. Mocht je zin hebben om ook te starten. Via de facebookgroep of door de naam van the documented life project in te typen kom je wel terecht waar je moet zijn. Succes

Geen opmerkingen: