donderdag 9 april 2009

tips en trucs

Ik heb me weer op het scrappen gestort. Ik heb me eerst enkele uren bezig gehouden om leuke ideetjes te zoeken, te bekijken hoe ik dat zou kunnen gebruiken op een pagina,...
Ik ben nog maar net gestart, maar heb al enkele dingen op ,foto gezet die ik al met jullie wil delen.

Hier heb ik mijn achtergrond al lichtjes afgeschraapt. De oranje bloem heb ik met witte wasco, aan de binnenzijde geaccentueerd. Hierop heb ik met distressinkt (schattered straw) geinkt. Wanneer ik op het einde nog een extra laagje inkt erop ga leggen dan gaat de witte wasco geen inkt opnemen en een leuke look geven.


De volgende stap: uit de kaft van een hard tijdschrift heb ik een vorm gesneden. Deze vorm heb ik dan met 2 kleuren (broken china en spiced marmelade) geinkt. Wel goed opletten want je vormpje mag niet verschuiven!

Hierin komt nu nog een leuke tekst...


Ik heb eerst een bloemetje gesneden uit mijn scrappapier. Daarna heb ik de vorm van het bloemetje, waarvan ik de binnenkant ook heb uitgesneden, overgetekend op geel kalkpapier.
Ik heb het bloemetje als vorm gebruikt en daarlangs met een watervaste stift allemaal puntjes gezet.

Ik heb uit een restje basic grey enkele cirkels gesneden en dit ga ik nog bewerken met glossy zodat de bloem een mooi hartje heeft!!!

Het is nog niet af... maar ik zoek nog wat origineels om het bloemetje meer uitstaling te geven.


Met een grotere bloem heb ik hetzelfde gedaan. Ook hier moet nog de final touch komen...


Ik heb enkele kleine stempeltjes op een transparant gezet. Hiervoor heb ik Stazon inkt gebruikt.
De bloemetjes komen dan ergens op de layout. Zoals ik ze hieronder op de foto gelegd heb komen ze wel mooi uit. Misschien nog een eyeletje erin???


Voor de rest heb ik de foto al aan de randjes bewerkt. Ik ga deze ook nog bewerken maar eerst nog wat meer leuke ideetjes zoeken!!!


Ik ben ook al enkele avonden bezig met wat leuks te zoeken om mijn blog wat persoonlijker te maken. Alleen doet mijn man het meeste werk en zit ik hem te 'commanderen'. want scannen, werken met tekenprogramma's,... is niet echt mijn ding! Het begint er stilaan op te lijken maar ik denk dat het nog enkele dagen gaat duren voor het helemaal naar mijn zin is... Afwachten dus...

1 opmerking:

natacha zei

die bloemetjes zijn heel leuk
was wel een werk toch om ze uit te snijden
ook dat achtergrondje is heel leuk gedaan
groetjes natacha