vrijdag 21 juni 2019

week 26: 2019 in een journal


We naderen stilaan de helft van het jaar en kunnen nu bijna zeggen mijn journal is halfvol… We gaan aan de slag met een Gelli Plate achtergrond en embossingpoeders.

Wat heb je nodig? Een groot blad met afdrukken van je Gelli Plate, stempels, embossinginkt, embossingpoeders, stencils, cardboardletters of houten letters, heatgun, Distress Ink, blendingtool…
Stap 1: lijm je Gelli Plate achtergrond in je journal.
Stap 2: stempel een afdruk van 1 of meerdere figuren.
Stap 3: Gebruik je stencil en Distress Ink om extra kleur aan te brengen


Stap 4: laat je inktlaag goed drogen (anders kleeft je embossingpoeder overal in) en breng een laag embossinginkt aan op je stempel en maak opnieuw een afdruk.
Stap 5: strooi je embossingpoeder over je geïnkte oppervlakte en verwijder het overtollige poeder.
Stap 6: verwarm de poeder met je heatgun.

Stap 7: Stempel een andere afdruk elders op je pagina. Mijn. Stempel is verschoven waardoor ik een lelijke afdruk kreeg. Ik heb op de nog natte inkt embossingpoeder gestrooid en met de heatgun gesmolten.

Stap 8: breng met je embossinginktkussen op verschillende plaatsen inkt aan (gewoon wrijven op je achtergrond) en strooi daarop kleurloze of een doorzichtige embossingpoeder op.

Bij het smelten krijg je dan een mooie look… Zelfs kleine korreltjessmelten en blijven als druppels achter op je pagina.

Stap 9: zoek een quote en lijm deze op je pagina. Gebruik eventueel houten letters, cardboard letters…
Stap 10: met een embossingpen of met een sponsje en je gewone embossinginktkussen kan je inkt aanbrengen op je letters

Stap 11: breng weer embossingpoeder aan en smelt deze met je heatgun.
Je kan nog stappen toevoegen en meer combinaties maken met verschillende embossingpoeders. 


Stap 12: gebruik een babydoekje om kleur op je rechter pagina aan te brengen. Werk deze pagina verder af met tapes, restjes van je Gelli Plate achtergrond… om dan als journalpagina te gebruiken.


Geen opmerkingen: