zaterdag 6 april 2019

Week 15: 2019 in een journal


Deze week halen we de water/aquarelverf naar boven. We gaan zonder na te denken aan de slag en zien wel waar we uit komen…

Wat hebben we nodig: aquarelverf, waterpenseel of gewoon een penseel en een pot water, pen of stift in verschillende kleuren, stickervellen, restjes papier, schaar of een cirkelpons, aquarelwasco’s.

Stap 1: Kies een kleur en breng figuren, stroken… aan op je achtergrond. Ik werkte op de beide kanten van mijn pagina’s.
Stap 2: breng steeds meer kleur en figuren aan.



Stap 3: breng doodles aan. Je kan hiervoor verschillende kleuren gebruiken.
Stap 4: knip uit stroken of restjes papier enkele cirkels, boogjes…

Stap 5: met aquarelwasco’s gaan we de toegevoegde figuren omtrekken. Ook hier kan je met verschillende kleuren werken. Je kan altijd je wasco randen met je penseel uitwrijven.
Stap 6: voeg nu extra doodles toe met je aquarelwasco’s
Stap 7: nu komt het leukste deel. Maak een kopie van je pagina op een stickervel. Tip: print op de juiste kant en op hoge kwaliteit en laat goed drogen.
Wanneer je vel droog is kan je voorzichtig de rand van je stickervel lossen en deze volledig wegtrekken. Wat er overblijft zijn leuke originele stickers.

Stap 8: gebruik je stickers om op je pagina extra details aan te brengen. Je kan je stickers in 2 knippen en boogjes maken of gewoon volledig gebruiken.


Geen opmerkingen: