woensdag 13 juni 2018

24/52: foto afdrukken

Een leuke techniek om je achtergronden mee af te werken en van extra details te voorzien is een fotoafdruk maken. Dit is een heel eenvoudige techniek waarbij het drogen tussen de bewerkingen wel belangrijk is.
Wat heb je nodig? Gel medium, een printerafdruk of een afbeelding uit een tijdschrift, een waterspray een wat keukenrol…
Stap 1: neem een achtergrond naar keuze.
Stap 2: zoek een afbeelding en knip deze uit. Wanneer je een tekst wil gebruiken dat moet je eraan denken dat deze in spiegelbeeld staat.
Stap 3: breng een laagje gel medium aan op je achtergrond en op de voorzijde van je afbeelding. Druk je afbeelding nu met de bovenkant op je achtergrond. Neem een kaart (klantenkaart) en wrijf voorzichtig over je afbeelding om de overtollige gel medium weg te nemen. Laat nu goed drogen. Dit is wel belangrijk.

Stap 4: breng met je waterspray water aan op je afbeelding. Wrijf nu heel voorzichtig met je wijsvinger over je afbeelding. Het papier gaat heel langzaam loskomen. Maak eventueel je vinger nog eens nat en herhaal het wrijfproces tot al het papier loskomt en je afbeelding zichtbaar wordt. Let erop dat je niet te hard wrijft want dan wrijf je je afbeelding zelf ook weer weg.



Wanneer weet je of je genoeg gewreven hebt? Wanneer alles opdroogt mag je afbeelding niet meer mat zijn. Dat wil zeggen dat er nog restjes papier zitten.
Stap 5: wanneer je afbeelding zichtbaar is breng je er best een dun laagje gel medium op aan. Je achtergrond is nu klaar en kan verder afgewerkt worden.


Geen opmerkingen: