dinsdag 23 augustus 2011

vakantiekiekje

Ik geniet nog steeds van een zalige vakantie in het toch wel super warme Frankrijk... We hebben er al een hele tocht opzitten.
We zijn in Guedelon gestart om daar een bezoek te brengen aan de middeleeuwse burcht die ze daar op oude wijze aan het bouwen zijn. Vandaar trokken we door naar Beziers, Trébes, Carcassonne, Chateaux Village, Lagrasse, Sété, Saint Gilles, Aix en Provence, Cassis, Gorge du Verdun en nu genieten we enkele dagen aan de Ventoux (Mazan)...
De foto hier onder is getrokken tijdens een fietstocht lang het canal du midi...

Geen scrapwerk dus maar wel foto's trekken zodat ik mijn album bij thuiskomst kan afwerken...

woensdag 10 augustus 2011

my 3 kids

Gisterenavond ben ik nog even aan het scrappen gegaan en heb ik met papier dat hier al een jaartje ligt deze lo gescrapt.
Heel simpel en vlug klaar...

Ik heb met mijn cirkelpons 7 cirkels gemaakt, telkens de hoekjes naar binnen gevouwen en hiervan de 2 bloemen gemaakt.

Uit het basisblad heb ik, achter de strook de ik erop plakte, een heel stuk weggesneden zodat ik de letters kon uitknippen om mijn titel en namen te maken...


woensdag 3 augustus 2011

vakantielogboek

Hoe leuk is het vakantiegevoel??? Maar hoe leuker is het om je vakantie creatief voor te bereiden? Neem maar van mij aan dat dit super is! Ik maakte 3 jaren op rij een logboek, dus waarom dit jaar ook niet. Een oud werkschrift van mijn man werd omgetoverd tot een leuk boekje dat dagelijks mee genomen wordt op reis. Alles wat er gedaan wordt komt erin terecht en al de folders, ticketjes,... krijgen er een plaatsje in.

Ik heb al de ringen eruit gehaald en er enkel op de hoeken 6 ingestoken.

Hier boven en onder een blanco versie. Het wit geruit papier is gerecycleerd uit het werkschrift. Van de onbeschreven pagina's heb ik de reclame en de zijstroken afgesneden en deze worden nu gebruikt om onze reisanecdotes op te noteren. De foto's worden nadien op de achtergronden of kriskras door elkaar geplakt.

Hieronder twee voorbeelden van onze vakantielogboek in 2008...
Doordat er zoveel inzit en opgeschreven staat kunnen we nu nog beter nagenieten...

Hieronder heb ik van een ander werkschrift een agenda gemaakt. Dit werkschrift bevat nog onbeschreven bladen dus... praktisch wanneer de school weer aanvangt!


Dus een tip... gooi niet te vlug oude boekjes weg. Haar alles uit elkaar, bewerk de kaft en maak zelf nieuwe pagina's...
Succes