donderdag 6 januari 2011

een nieuw concept van scrapavanti: jaaroverzicht

Ik heb net op de blog van scrapavanti de nieuwe jaaruitdaging geplaatst. Ik heb even een kopie gemaakt voor mijn volgers. Misschien zien jullie deze uitdaging ook wel zitten...

Een nieuw concept voor wie van uitdagingen houdt! We starten in januari met het maken van een kalender.

Wat is de bedoeling?
Maandelijks wordt er een kalenderpagina gemaakt. Deze pagina maak jij zoals je zelf kiest. De pagina's worden gebundeld in een album. Ook hier kies je zelf voor de uitwerking (een bestaande album met paginaprotector (plastiek mapjes) of een zelf gebundeld album.
Je ziet dat er bij elke dag een vierkantje hoort. Hierin kun je gebeurtenissen kwijt van die dag. Het doel is dus om op het einde van december terug te blikken op wat er allemaal zoal gebeurde in de loop van het jaar. Ook hiervoor ben je vrij en bepaal je zelf je journaling.

Wat komt er nog bij?
Maandelijks wordt er op deze blog een sketch geplaatst. Deze sketch kan je gebruiken om één of enkele gebeurtenissen uit te werken in een LO. In de loop van de volgende week wordt deze sketch geplaatst. Ook hierin kies je hoe jij je uitwerking wil maken. Ik probeer een voorbeeld uit te werken van mijn januari LO en plaats deze binnen enkele weken op de blog. (eerst even foto's verzamelen en leuke dingen doen)

Hoe ben ik te werk gegaan?
Ik heb gekozen voor een art stijl. Dwz dat ik vertrek van een witte pagina, deze helemaal inkleur met distressinkt. Ik heb de afmetingen gekozen van een witcardstock blad. Dus 31cm op 31cm.
Je kiest gewoon enkele kleuren en veegt deze in vlakken of door elkaar op je witte pagina.

Ik koos voor 3 kleuren: peeled paint, fired brick en mustard seed.

Je ziet mijn pagina bestaat uit allelei vlekken.

Ik heb met een mask eerst een boord gemaakt. Hiervoor gebruikte ik walnut stain (distressinkt)
Hierop ben ik met allerhande stempels en stazon inkt aan de slag gegaan.
Je kiest verschillende stempels uit. Met witte pen ga je nog eens accentueren. Hier en daar inkleuren, wat bij tekenen,...
Ik verzamelde verschillende restjes papier. NIET gaan combineren uit 1 collectie. Neen allerhande restjes door elkaar gebruiken. Ik heb vierkantjes gesneden van 1,5inch of 3,8cm (wie een groene of roze snijplank gebruikt kan gebruik maken van de kleine vierkantjes die erop staan. Zo kom ik ook aan de afmetingen)
Deze sorteer je dan in rijen. Ik start helemaal links met maandag en eindig uiterst rechts met zondag. Kijk even op een kalender waar de dagen beginnen!!!

Plak de vierkantjes op. Breng hier en daar wat extra's aan. Je kan de vierkantjes met een witte of zwarte pen overtrekken.

Stempel de maand en de dagen op de juiste plaats.

En uiteindelijk heb je een mooi resultaat.

Mocht je meedoen aan deze uiitdaging. Stuur dan een foto van je kalender op en deze wordt eind januari op de blog geplaatst zodat we een overzicht van alle kalenders kunnen maken.
dit kan op volgend adres: anz@telenet.be
Later deze week volgt er uitleg over de sketch en hoe we daar mee gaan werken...
Ik hoop dat jullie de uitdaging aangaan. Het is een leuke manier om een jaaroverzicht te maken, je maakt 2 pagina's per maand. En voor de enthousiastelingen onder ons. Maak je kalender voor de volgende maanden tussendoor wanneer je tijd hebt. Je moet dan enkel een LO per maand maken.


2 opmerkingen:

Danielle zei

wauw wat leuk dat je dat stap voor stap laat zien, mooi om te zien hoe het uiteindelijk tot stand komt, en het ziet er nu al prachtig uit! leuk dat je zo'n art werkwijze hebt gebruikt.
groetjes danielle

Ilse zei

hoi an ik reageer maar even hier ik kon zo snel je email niet vinden.
Bedankt voor je reactie op mijn blog, altijd leuk!! Ik werk veel met paintmarkers, van edding en van marabu brillant painter. Mijn voorkeur gaat wel naar de paintmarkers van edding maar die hebben ze hier niet in zoveel kleuren helaas. deze stifte zijn vrij snel droog of even met de heattool bewerken.
ook werk ik met de glace pennen van sakura.

grts ilse hobbelen