dinsdag 17 juni 2014

Happy me: een LO met journal restjes

Na lange tijd (zeg maar heel lang) heb ik weer eens een LO-tje gemaakt. Ik gebruikte wit cardstock voor achtergrond samen met restjes papier (journal achtergronden) met felle kleuren en strookjes oud tijdschriftenpapier en wat washitape.
 Op een blaadje met kleine etiketten heb ik een tijdje geleden mijn verfresten geveegd. Hierop enkele stempels en dan heb je telkens kleine klevertjes in allerlei kleuren. Je kan deze in allerlei formaten op dezelfde manier bewerken en gebruiken in je art journal of zoals hier op een LO.

 Heb je geen stempels voorhanden dan kan je altijd zelf met een verfstift aan de slag. Ik tekende op een restje papier een bloem. Gewoon met de losse hand. (idem foto hierboven met de boogjes) Je kan deze dan gewoon uitknippen en bij je pagina toevoegen. 

zondag 15 juni 2014

DLP: Challenge 25: Cover your flap in hearts

Ik weet nog niet of deze pagina nu al volledig als af mag beschouwd worden of dat ik er nog iets van woorden of tekst aan ga toevoegen. De ondergrond is gemaakt van een strook papier waarop ik mijn verfresten afveeg. en de hartjes zijn allen geknipt uit stroken papier dat ik via happy mails ontvangen heb.
Op de foto hieronder zie je hoe de journalpage voor volgende week eruit ziet. Ik gebruikte allerlei stroken restpapier. Met washitape of verfstiften maakte ik de omtrek. Nu is het wachten tot de week begint en dan kan alles erin opgeschreven worden...


DLP: Challenge 24: Use bookpaper or textpaper

Ik vroeg aan mijn dochter een kleur te kiezen waarmee ik aan de slag kon gaan. Het werd blauw, dus ging ik in mijn happymail items zoeken naar allerlei blauwe dingen. Ik knipte, scheurde, lijmde en dit is het resultaat geworden. 
Op de foto hieronder de pagina van week 24 waarin al de gebeurtenissen komen...  Ik heb hier vertrokken van allerlei blauwe tinten en heb dan met verschillende technieken kleur aangebracht. 


DLP: Challenge 23: Gratitude...

Voor deze challenge heb ik weer allerlei items uit verschillende happy mails gebruikt. Ik wist eerst niet goed wat aanvangen met deze challenge, maar uiteindelijk heb ik gewoon labeltjes gemaakt en daarop alles wat er die week speciaal was opgeschreven. Waarschijnlijk kunnen er daar nog een hele resem dingen bij, maar de belangrijkste staan vermeld...

DLP: Challenge 22: Draw, paint or sketch a house...

Een leuke kleurrijke pagina is deze challenge geworden. Ik gebuikte papierresten om de huizen en de letters te maken. Ze zijn met aquarelpotloden opgevuld en daarna met een waterpenseel uitgewreven.  

zondag 8 juni 2014

Washitape gebruiken

Heb je ook nood aan allerlei opbergmaterialen maar wil je er niet veel geld aan spenderen... Gebruik dan wat je in huis hebt.
Na het maken van pastasaus was ik de laatste tijd de blikjes direct uit. 
Over de boord kleef ik eerst een dikke strook afplaktape omdat (na enkele pijnlijke ervaringen en bloedende vingers als gevolg) dit wat veiliger is. 
Grabbel dan wat bij elkaar passende rollen washi tape bij elkaar en kleef laagje na laagje tot je blik volledig bedekt is. 
Nu de penselen, stiften... er in en alles is mooi opgeruimd. Het blikje achteraan ga ik nu vlug bekleven...

maandag 2 juni 2014

Van lelijke ondergrond tot...

Ik gebruik grote bladen als ondergrond. Hierop worden alle verfresten, inkt... Afgeveegd. Ideaal dus om verder mee aan de slag te gaan met de tips en trucs van Roben-Marie Smith: (www.robenmarie.com)


Hieronder zie je het resultaat...

Enkele details: