zondag 27 april 2014

Happy mail envelop met miniboekje

Happy mail enveloppen maken kan heel erg leuk zijn. Ik ben voor deze reeks vertrokken van een filemap die ik in 2 gesneden heb. Van elke helft werd er dan een envelop gemaakt. 
In deze omslag heb ik van een lege cornflakeszak en van mijn ondergrond papier (papier waaraan ik de resten verf afveeg en dat op mijn werkvlak ligt) een miniboekje gemaakt. Op het plastiek van de zak kleefde ik allerlei washitapes (deze zijn dan gewoon af te nemen en te gebruiken door de ontvanger van de mail). Op de achterzijde van het papier kleefdeik oud boekpapier.


 Beide zakjes werden gevuld en met washitape dichtgekleefd. 
 In het gemaakt flapje zit een kaartje.
 Hieronder zie je de buitenkant van de omslag.
 De beide zijkanten werden dichtgestikt met de naaimachine.
 Omdat deze omslag richting de USA moet heb ik ook in het midden enkele stiksels aangebracht. De bovenkant is met allerlei washitapestrookjes dichtgeplakt. Nu nog zegels erop en dan richting Amerika.

zondag 20 april 2014

DLP week 17 voorbereiding pagina

Week 17 in opmaak. Veel vuile vingers en toch wat droogwerk waarvoor veel geduld nodig was. Vooral dat laatste is niet evident wanneer je vooral door wil werken. Ondertussen is de challenge van week 17 bekend en ga ik nu een pagina (een flap) toevoegen waarop ik deze ga maken. 


Documented Life Project Challenge 16

De uitdaging van vorige week bestond erin het karton van verpakking van voedingswaren op een creatieve manier in je journal te verwerken. Ik gebruikte de lege doos van mijn apenhagelslag (mijn favoriet ontbijtbeleg, vooral als er veel chocolade aapjes op mijn boterham belanden tussen de hagelslag door). De achtergrond is met acrylverf (met de vingers) gemaakt.

happy mail met minialbum

Ik heb van een folder weer een happi mail gemaakt met daarin een minialbum. In de omslag zelf heb ik allerlei labels, bloemen, papier... toegevoegd voor alleer ik de bovenkant dichtstikte. Ondertussen is deze omslag al onderweg naar India en hopelijk komt hij goed toe.
Hieronder zie je de foto van de voor en de achterkant van de omslag. Onder de washi tape is de omslag ook toegestikt. origineel is dat niet de bedoeling maar aangezien er vanalles in zit en het een lange weg moet afleggen...heb ik deze toch maar dichtgestikt. Lang leve de naaimachine...


donderdag 17 april 2014

Flowers...

Bloemen, acrylverf, aqurelwasco's en de nasimachine meer heb je niet nodig

dinsdag 8 april 2014

Mini album met tags

Van een andere online workshop van Roben-Marie Smith (http://www.robenmarie.com) maakte ik dit mini albumpje. Kleuren aanbrengen, labels vaststikken en wat oud boekpapier in het midden aanbrengen en je hebt een mooi boekje waarin teksten, foto's of... kunnen aangebracht worden.


art mail...

Via de online workshop van Roben-Marie Smith (je kan hier terecht via volgende link: http://www.robenmarie.com ) heb ik deze art mail gemaakt. In deze mail zit een mini-album (klaar om foto's in te kleven) verwerkt. Super leuk om te maken, heel ontspannend en zeker voor herhaling vatbaar.


 In de linker zijkant zit een flapje waarin ik een kaartje gestoken heb met langs de achterzijde de instructies.
 De zijnaden zijn toegestikt. Dus om de omslag te openen moeten deze gewoon losgemaakt worden en dan kunnen ze aan de slag. 


Happy mail maken

Happy mail maken is zo ontspannend. Vooral omdat je weet dat je er andere mensen mee gelukkig kunt maken. Deze keer geen distressinkten of acrylverf maar gewoon oud papier als start materiaal.

Nu nog de geschikte kandidaten vinden...alhoewel die zijn er genoeg!

Documented Life Project: Challenge 14 and 15

Challenge 14: je naam op een creatieve manier verwerken. Met enkele kleuren acrylverf als achtergrond en papier van een oud boek om de letters mee te maken was deze challenge in een mum van tijd klaar.
 De challenge van week 15: alles in in kleur. Ik heb gekozen voor paars (dit naar aanleiding van een boek dat ik nu aan het lezen ben) Uit de verschillende happy mails die in de laatste weken gekregen heb koos ik alles wat in de buurt kwam van mijn paarse kleur en ging daarmee dan aan de slag.