woensdag 29 januari 2014

sneakjes voor de pizzaboxday

Hier enkele sneakjes van de 4e LO... het is een kleurrijke pagina geworden met een klein detailke in gesso. 


Ik zorg dat ik mijn pot gesso mee heb voor diegene die dit even willen proberen. Denk eraan dat een schort zeker nodig is...

mini canvas

Gisterenavond een leuke crea avond gehad. Stap voor stap heb ik een mini canvas leren maken. Mijn creatie zie je hieronder. Ik heb weer de standaard materialen gebruikt: oud papier, gesso, allerlei linten, papieren bloemen, knopen, materialen van fietskettingen... Hierop de pigment en dan water en afwerken met thee

donderdag 23 januari 2014

52cards 2014

Ik ben weer aan de volgende sessie van de 52 cards begonnen. Elke week een kaart 52 weken lang of opgesplitst in 4 keer. Je kan het volledig lespakket aankopen via http://homegrownhospitality.typepad.com/homegrown_hospitality/ Het is wel leuk om  te doen en je leert een heleboel nieuwe technieken aan. 
Hieronder zie je het proces foto per foto van mijn eerste 12 kaarten.The Documented Life Project 4

De 4e challenge: schrijf een boodschap, verf erover en hou 1 woord over... Niet zo moeilijk deze keer.

dinsdag 21 januari 2014

sneakjes voor de pizzaboxday (eerste 3 LO's)

Binnen enkele weken is het weer zo ver: de pizzaboxday bij Tiny's in Kortrijk. Van de 3 pagina's die al voolledig klaar zijn zie je hier al enkele sneakjes. Ja, voor meer details moet je nog even wachten.
Ik heb verschillende technieken gebruikt. Vooral omdat er in deze regio nogal 'proper' gescrapt wordt zijn er al 2 heel cleane pagina's bij. 
De foto's hieronder zijn voor diegene die toch graag hun vingers eventjes vuil maken. Liefst modeleerpasta en alcoholinks meebrengen. (ik zie dat de foto's allemaal gedraaid zijn).
Op naar de volgende 5 LO's...


zaterdag 18 januari 2014

kaft mini-canvasalbum

Eventjes testen of het gemakkelijk is om met mini canvassen een kaftje van een album te maken. Voorlopig lukt het nog steeds... afwachten hoe het volledige album eruit zal zien...
hieronder zie je alles bewerkt met gesso
 Deze foto toont al een beetje kleur met de pigments. Nu nog verder bewerken

The documented Life Project Challenge 3

Deze week werd er gevraagd om een omslag uit je mailbox toe te voegen aan je project. Ik kreeg per mail een uitnodiging voor de verjaardagsparty van een vriendin en heb deze uitgeprint en aan de linkerkant van mijn boek gekleefd. Aan de rechterzijde hangt een omslag dat gisteren in de bus zat. Het was reclame voor een krant. Ik heb heel de omslag afgeplakt met washitape en achter het venstertje zie je een stukje van een tekening dat ik van een leerling gekregen heb. De achterzijde van de omslag was helemaal open. Ik heb met hetzelfde papier als de uitnodiging van de linkerpagina een soort van binnenbekleding gemaakt. Hierop staat dan gewoon vermeld wat er allemaal in de omslag zit. De omslag zelf heb ik met washitape aan de rechterkant van mijn pagina geplakt. Of zoals ze zeggen ik heb een tip-in gemaakt..Ik heb nog een mini canvas bewerkt. Dit is super leuk en echt niet moeilijk...


zondag 12 januari 2014

mini canvas

Een mini canvas bewerkt met oude materialen, gesso, pigments... 
Leuk om te doen en vooral een leuk effectzaterdag 11 januari 2014

The documented life project 2014

Een nieuw jaar wil zeggen een nieuwe uitdaging. The documented life project is al aan zijn zoveelste editie bezig en samen met 3346 enthousiaste creatievelingen maak ik mijn jaaroverzicht op deze manier.
Het oorspronkelijk idee is te starten met een gekochte agenda maar ik werk liever met mijn eigen schriftje...
De eerste stap was alle randen met washitape beplakken. Dat geeft je agenda direct een heel ander zicht. Super al die kleurtjes aan de rand wanneer het schrift dicht is.
Stap 2 is tabs maken per maand om zo een overzicht te krijgen. Ik heb gewoon het aantal pagina's in mijn schrift geteld en door 12 gedeeld om zo een gelijke verdeling per maand te krijgen.
Stap 3 kalenders printen (de eerste 6 maanden heb ik er al in gekleefd.) en kleven
Stap 4 de weken verdelen en de datums noteren (dit hoeft natuurlijk niet wanneer je vertrekt van een echte agenda). En dan was het wachten op de eerste opdracht.
 Stap 2
 Het resultaat van stap 1 en 2
 De kaft van mijn schrift heb ik bewerkt met gesso.
 Met aquarelpotloden heb ik alles ingekleurd
 
 Met mijn waterpenseel alles uit elkaar wrijven...
 De basis is klaar. 
Hierop heb ik dan met zwarte inkt allerlei figuren aangebracht en deze met witte gesso nog eens geaccentueerd...  Hieronder zie je de achterzijde.
 De voorkant het ik nog eens extra beschermd met een plastiekje en met een brede strook lint afgewerkt.
 Opdracht 1: iets met je voordeur doen. Ik heb ook hier gewerkt met aquarelwasco's, stempels en een tekening van mijn voordeur. (Ik had niet direct de tijd om een foto te maken en te printen)
 Opdracht 2: een selfie maken en wat over jezelf vertellen...
Nu is het wachten tot morgenavond voor de volgende weekopdracht. Mocht je zin hebben om ook te starten. Via de facebookgroep of door de naam van the documented life project in te typen kom je wel terecht waar je moet zijn. Succes