woensdag 20 februari 2013

canvas: Enjoy 2 create

De canvas is bewerkt met gesso. Hierop heb ik een laagje zelfgemaakte tissue papier aangebracht. Her en der de letters 'love' gestempeld en daarop met de losse vingers de modeling pasta. Goed laten drogen waarna hier en daar met een aquarelstift het blauw is aangebracht.
 
Voor het hart erop gelijmd werd heb ik de canvas bewerkt met distress crackle paint.
Het hart zelf heb ik op oud boekpapier gescheurd. Daarna ingekleurd met wasco en dit met water (in mijn water penseel zit een beetje rode dylusioninkt wat de kleur intenser maakt) uitgewreven. Hierop heb ik kleurloze crackle paint gedaan. Nadat het hart droog was, heb ik met zwarte wasco de randen nog eens extra geaccentueerd. Na het oplijmen opnieuw en met mijn zwarte aquarelstift heb ik nog eens extra de randen nagetekend. 
De tekst zijn restjes letters...

Leuk om te doen en zeker te herhalen... Tot de volgende!


maandag 18 februari 2013

52 cards album

De volgende 2 kaarten zijn gereed. Voor de eerste kaart heb ik tissue papier (wat je bij je schoenen terug kunt vinden) bestempeld en hierop enkele stroken washi tape gelijmd. Het hartje scheurde ik uit een restje designpapier. Ik bewerkte dit met aqarel potloden en aquarelwasco's. De tekst stond op de achterzijde van het restje designpapier dat ik gebruikte en vond het wel leuk passen.
Als basis voor deze kaart gebruikte ik oud papier en washi tape. Hierop heb ik rode wasco aangebracht en crackle paint. Het hartje is gescheurd uit een oud woordenboek...

zondag 17 februari 2013

self made tissue paper

Its easy to make your own tissue paper. 
  1. start with white tissuepaper (you can find this in a shoebox when you buy new shoes)
  2. take a stamp
  3. use versafine ink (or a waterresistable ink)
  4. stamp all over the tissue
  5. you can use your stamped tissue as a background or for covering some embellishments)For this card i used two different stamped tissuepaper. The one with the moulin rouge and the one with the text... I glue it on my card with golden medium gelzaterdag 16 februari 2013

52 cards album: week 6

Week 6 is klaar. Papier van Tim Holtz, letters en uitgeprinte tekst, een stempel en de randen afgeschraapt en geinkt met distressinkt...


vrijdag 15 februari 2013

52 cards album

Week 4: een pagina uit mijn oude zakwoordenboek der geneeskunde is de basis voor deze kaart. Hierop distressinkt, licht blauwe aquarel stift uitgewreven en de woordjes die allen beginnen met 'hart' zijn ook ingekleurd. Ik scheurde een stuk uit mijn lapje linnen (waar ik de verf mee opvang) om als onderkant voor mijn hart te gebruiken. Het hart zelf is ingekleurd met rode aquarelwasco en daarna nog eens met dylusion inkt bewerkt. Wat golden medium gel, een zwart lijntje erom en klaar is de kaart.


 Week 5: ik maakte zelf enkele pagina's tissue paper. Heel simpel. Ik gebruikte het papier dat je in een schoendoos meekrijgt, stempelde hierop tekst en andere tekeningen. Deze heb ik dan in 2 lagen aangebracht op de kaart. De eerste laag was bestempeld met de Parijse Molin Rouge molen en de tweede laag is deze die je ziet met de tekst erop. Hierop volgde weer een boordje distressinkt, aquarelpotloden,... De tekst heb ik uitgeknipt, gelijmd en omkaderde deze met zwarte stift. Op oud papier zette ik de stempels en... weeral een afgewerkte kaart!

donderdag 14 februari 2013

scrappen tegen kanker

Hier volgt een warme oproep aan alle scrappers en scrapster die het goede doel willen steunen... 
Op 23 maart gaat de 'scrappen tegen kanker'-dag door bij Tiny's te Kortrijk van 9u30 tot 17u. De opbrengst gaat integraal naar 'kom op tegen kanker'. 
Tiny's hobby ontvangt jullie met een kopje koffie, een goodiebag vol met scrapspullen en stelt al de materialen, ponsen,... ter beschikking.
De som die deze dag opbrengt zorgt er mede voor dat mijn man de 1000km op 10-11-12 en 13 mei kan meefietsen. Dus niet twijfelen, schrijf je in door 25€ te storten op 

BE14 7331 9999 9983 met vermelding 170-073-464/ACTIE 

Via het nr 0497 94 90 90 kan je via sms of telefoneren je naam doorgeven


Alvast bedankt voor de steun... en wie weet tot op de scrapdag

maandag 11 februari 2013

i love art canvas

Voor het eerst een een canvas bewerkt. Eigenlijk met dezelfde technieken als mijn 52 cards album. 
De canvas werd eerst overdekt met stroken papier uit een oud boek. Daarna washi tape erover (af en toe een strookje) daarover gesso (uitgewreven met een babydoekje). Goed laten drogen.
Hierover heb ik op verschillende plaatsen met zwarte inkt het graadmotief aangebracht en her en der wat met blauw aquarelstift accenten toegevoegd.
Het hartje heb ik op wit papier getekend en met aquawasco ingekleurd. Veel water en nog eens wasco erover. Daarna dylusioninkt erop (rode). Met wasco heb ik dan de zwarte rand gemaakt en pas nadat het hart op de canvas gekleefd was uitgewreven met water. 
Ik heb op verschillende plaatsen wat woordjes gestempeld...
 Daarna heb ik over heel de canvas true snow aangebracht, laten drogen...
Op de true snow heb ik extra blauw gevoegd...
 
 De letters zijn met zwarte inkt gekleurd..
 Hieronder heb ik de true snow met zwarte aquarelstift ingekleurd en daarna met water uitgewreven...52 cards week 3

Week 3 van mijn jaaroverzicht is klaar. Hier heb ik gebruik gemaakt van een pagina uit een oud boek, aquarelstiften, distressinkt. 
 Het hartje is gemaakt van modeling pasta. (True snow) Heel leuk om je vingers mee vuil te maken en daardoor ook leuk om mee te werken. Hieronder een detail foto

zaterdag 9 februari 2013

52 weeks album

Een nieuw jaar dus een nieuwe uitdaging. Ik heb me weer opgegeven om een jaaroverzicht te maken op de scrapheapsite. Maar weer gewoon een layout maken zag ik niet zitten. Vandaar dat ik op zoek ging naar een andere formule. Ik volg al geruime tijd Stephanie Ackerman die geweldige dingen maakt. Via onderstaande link kan je zelf even gaan kijken naar haar idee.
http://homegrownhospitality.typepad.com/homegrown_hospitality/2013/01/52.html
Ik kocht het online lessenpakket aan en ben met wat vertraging aan de slag gegaan. Hieronder zie je de eerste kaarten. 
De eerste kaart hieronder is de kaart van week 1. Met een speelkaart, papier uit een oud boek, inkt en wat emblishments ging ik aan de slag. Aan de achterzijde staat mijn tekst van die week...
 De onderstaande kaart is mijn beginkaart. De cover van mijn album...
 Week 2: heb ik met gekleurd papier uit een oud boek, true snow (modelpaste), stempels,... gemaakt.
 Aan de achterzijde staat er weer wat over de voorbije week geschreven...