maandag 22 november 2010

harry potter

Gisteren mocht ik voor de Nederlandse scrappers de opdracht geven op scrapheap. Dit voor week 47 van het jaaroverzicht. Aangezien we zaterdag even mee gedaan hebben met de Harry Potter gekte kon ik niet anders dan dit als onderwerp kiezen.
Ik heb deze lo geëxperimenteerd... Ik heb in de papierdoos gezocht achter de jommekeskracht van enkele weken geleden. Daar stond een poster in van deze nieuwe film. Gelukkig vond ik de krant van 2 weken geleden ook want mijn eerste poging was niet echt gelukt. Dus vandaar niet Harry maar Ron op de achtergrond.

Ik ben vertrokken van een witte cardstock. Daarop heb ik een dikke laag 'golden gel medium' gesmeerd. Hierop de poster van Ron en eventjes goed wrijven en dan heel erg voorzichtig de krant eraf trekken. Een foto lukt beter, vandaar ook mijn experiment met krantenpapier...

Ik heb uit de cinima een minipostertje meegenomen en ook op de pagina geplakt. Ik durfde niet met de 'golden gel medium' te werken omdat dat waarschijnlijk niet ging lukken en ik maar 1 exemplaar had.

De letters zijn uit de kracht gesneden, geplakt en met glossy accents bewerkt.

Ja ik had nowhere is safe in spiegelbeeld staan op mijn pagina en heb de titel dus uit een andere krantenposter geknipt.

Veel scrapwerk heb ik eigenlijk niet gehad. Het geeft wel leuke effecten en ik ga dit nog wel eens proberen...

zondag 14 november 2010

de stapvlag

Een pagina voor mijn jaarboek... Ik denk week 43 (ik sta er nog 2 achter) Deze lo heb ik gemaakt met enkele 'actiefoto's' vanop het veldrijden in Zonhoven... We hadden de vlag mee van de lagere school en hebben er alles aan gedaan om hem in beeld te krijgen! Achteraf bij het bekijken van de wedstrijd op tv zagen we onszelf enkele keren terug!!! Missie geslaagd!

Ik ben deze lo eens heel anders gestart: eerst de titel plakken, dan de foto's en daarna de rest. Gewoon zonder denken, plakken en dan het volgende item toevoegen.

Het labeltje met bingo op heb ik gestempeld met embossing en daarop groene distressinkt... Leuk effect en dan heb ik nog wat glossy toegevoegd.


fimo knoopjes

Toen ik donderdag bij Tiny's distresstechnieken demonstratie gaf zat er daar een mevrouw die prachtige dingen maakte met Fimo. Een soort klei, vooral gebruikt om juwelen te maken.
De dag nadien ben ik samen met mijn dochter een aantal basis kleuren gaan aankopen en hebben we lekker geëxperimenteerd. Hieronder zie je dat groene bloemetje met daarin kleine bloemetjes... Marc van Tiny's zei dat dat voor een gevorderde persoon was maar eerlijk gezegd... ze zijn, als test, goed gelukt!

Wat details...

Nadat de vormpjes uitgesneden waren heb ik ze even (10') in mijn steksteenkachel gestoken. Normaal moet dat afhankelijk van de dikte 10' tot 30' bakken op 110°-130°. Op welke temperatuur ik de mijne gebakken heb ???? ik heb geen °t in mijn kachel en ik had geen zin om voor die kleine prutskes mijne oven op te zetten... ;)

Het onderste (blauw-groen) zit verwerkt ik het knoopje hierboven...


zaterdag 13 november 2010

my 3 kids

Een super leuke uitdaging op de scrapheapforum... Met de kleuren oranje, rood, geel en bruin een herfstlo scrappen...Heb ik dan maar vlug gedaan.
Ik heb blaadjes uit grungeboard gesneden, geinkt met distressinkt, daarop met embossing een stempel en dan glimmermist op enkele blaadjes en tot slot zwarte stickles.

Deze foto is vorige week genomen in Bolderberg tijdens een boswandeling. Eindelijk eens een foto van de 3 kids samen (en enthousiast dat ze waren!!!!)

Ik heb de foto bewerkt met schuurpapier en distressinkt (een okerkleur in combinatie met rood)

Tekstje in de bovenhoek...

Het cijfer 3 heb ik eerst met rode distressinkt ingewreven en daarna glossy accents over gedaan.

De blaadjes zijn eigenlijk oker-geel met groene glimmermist op... hierdoor verandert de kleur een beetje naar groen. Ja een foto is nog altijd iets anders dan in het 'echt'.

mijn dochtertje heeft nu ook haar eigen blog gestart...mocht je het zien zitten laat even een berichtje voor achter...ze gaat heel blij zijn: laralanduyt.blogspot.com

vrijdag 12 november 2010

op stap met 'de stap'...

Ik heb gisteren in de namiddag een mini albumpje gemaakt met de foto's van de herfstwandeling eind oktober met het 6e leerjaar van de stap.
Een heel simpel boekje met een ringetje om alles samen te houden.
Als basis heb ik zwart cardstock gebruikt...

Een waaier waarop je kan zien dat elke pagina eigenlijk een tag is. Ik moest gisteren distresstechnieken tonen en heb elke foto anders bewerkt... Dus 2 vliegen in één klap: ik mijn boekje vlug maken en de mensen uitleggen wat je allemaal met distressinkt kunt doen!

En ik heb een keer een persoonlijke toets toegevoegd.... Made by... me!