woensdag 31 maart 2010

15 jaar getrouwd

Morgen, 15 jaar geleden zijn Tim en ik getrouwd... Ja, inderdaad, op 1 april! We waren met 2 koppels die hier in de gemeente trouwden. Een dag om niet rap te vergeten want zoals Lara altijd zegt: 'dat is geen grap he dat jullie getrouwd zijn???'
Ik kreeg vandaag deze dubbele kaart in de bus. Ze is gemaakt door mijn moeder. Ik vond het super leuk gedaan en vond dat het resultaat wel mag gezien worden. Vandaar komt hij op mijn blog!

We hadden 15 jaar geleden het kalenderblaadje van die dag nagemaakt om als uitnodiging te gebruiken.
Deze foto hieronder gaat ook al 2 jaar oud zijn...

En dit stond op de achterzijde...


zondag 28 maart 2010

Verse munt

Ik heb op de valreep nog een LO gemaakt voor de maandchallenge van de 'scrappers challenge blog'...
De opgave was een stukje stof gebruiken en minimum 1 foto.

Ik heb op een strookje papier een gescheurd lapje stof geplakt en daarop een strook karton met de foto. Heel erg simpel. De letters 'munt' heb ik 3x met stift geschreven, daarna heb ik met aquarelpotlood de randjes groen ingekleurd en deze dan met geurloze whitespirit uitgewreven...

Ik heb op restjes papier (dezelfde als mijn 3 wolkjes) mijn woordjes geschreven, uitgeknipt en op mijn karton gekleefd.

Mijn tas

Voor deze week was ook voor het 4 seasons of my life book de opdracht: mijn tas! Vicky was weg van mijn uitwerking van week 11 van het jaarboek. Ze koos deze week de titel en had me al gevraagd of ze dit onderwerp mocht gebruiken. Geen probleem voor mij omdat het een leuk item blijft.
Ik ging eerst mijn tas, die weeral vol zit met van alles en nog wat op de foto zetten maar toen zag ik mijn scraptasje staan. En daar deze ook altijd vol zit was mijn onderwerp onmiddellijk gekozen!
Ik heb weer in mijn boek gewerkt...

Vorig jaar had ik een pagina rub-ons gekocht op de opendeur bij Tiny's en na bijna een jaar heb ik hier en deel van gebruikt.
Verder weer in de restjes gezeten om mijn pagina te maken.

Ik had geen S meer... dus heb ik van het cijfer acht wat afgeknipt en mijn S was klaar.

Mijn letters in het oranje komen goed qua kleurcombinatie overeen met de pootjes van mijn eendje... en dit moest ik zeker accentueren. even een opvallende kleur gebruiken.

Mijn vlindertje heb ik met distress wat gerand en het tekstje is ook een restje rub-ons!

Lente

Week 12... ja we zijn weer zo ver. Het einde van maart komt er al aan. De uitdaging is deze week: Lente!!! Een super seizoen. Daar ik vorige week al een pagina gemaakt heb rond lentekriebels voor het 4 seasons of my life book had ik zo iets van wat nu... Ook hier is de uitdaging Lente. Ik heb er iets totaal anders van gemaakt en vind het eigenlijk wel leuk.
Niet veel werk, restjes papier (ik denk van de LO van week 10)

Ik heb het kartonnetje van een setje prima flowers gebruikt om een malletje te maken. (wel wat ingekort) en glimmermist gebruikt (olive vine)

3 bloemen op elkaar, een brad erin en klaar is mijn bloem. Ik heb een stukje karton gescheurd van een doos en gebruikt (heel er leuk bij LO's)

Een klein detail in grungeboard

De vlindertjes heb ik geknipt uit restjes papier...

zondag 21 maart 2010

4 seasons in my life book

Mijn uitwerking van de eerste opgave: Lentekriebels...
Ik werk voor dit 'book' in een 'echt' boek. Heel erg leuk om te doen en ook eens iets anders dan altijd een LO maken. De pagina's voelen ruw aan en dat is perfect om met inkten te werken!!!

Ik heb onder mijn gedrukt tekstje nog wat ruimte over. Daar ga ik de belangrijkste items van de dag neerschrijven... Ja, aan de datum kun je zien dat ik mijn pagina vorige week al gemaakt had. Ik wou het voorbeeld meenemen om te tonen dus...

Het ontstaan van het boek heb ik heel in het begin van mijn boek gescrapt.

Eigenlijk is zo een boek echt leuk om bij te houden en ook om in te werken. Ik gebruik restjes papier (dan geraken die ook eens op) en combineer zelfs verschillende collecties samen.

Nu de voor- en achterzijde van het boek zelf nog... of zou ik het zo laten???

zaterdag 20 maart 2010

4 seasons in my life book -sneak-

Morgen starten we een nieuw concept: nl het "4 seasons in my life book". Aan de hand van wekelijks gegeven opdrachten (Dit kan een thema, opdracht waarbij je bepaalde items mag gebruiken of net niet, woorden, uitdrukkingen,...zijn) Het is de bedoeling om op een creatieve manier een eigen ontwerp/invulling te maken, alles te bundelen en dan net voor de lente volgend jaar begint (achter 1 jaar dus) nog eens terug te blikken op wat er allemaal gebeurde in de vorige 4 seizoenen.
Hier een sneakje over het onstaan van het concept... Heb je zin om mee te aan de slag te gaan dan moet je dit zeker doen. Hoe meer deelnemers hoe leuker het wordt!!! We gaan morgen van start... neem een s een kijkje op de blog van scrapavanti: http://scrapavanti.blogspot.com

woensdag 17 maart 2010

sneak...

De opdracht van de tweede blindscrapping stond vanmorgen op de site van scrapheap! Weer zo'n super uitdaging. Pas in april (is nog zo lang....) worden alle inzendingen getoond en tot dan mag je enkel dit sneakje zien...

Een mini tipje van de sluier oplichten mag wel: ik werkte met glimmermist, distressinkt, masks, scheurtechniek, schuurpapier en haalde mijn hamertje boven om veeeele gaatjes te kloppen! Voor de rest: afwachten en aftellen tot 1 april!

dinsdag 16 maart 2010

Mijn tas...

Week 11, wat gaat de tijd weer snel...
Deze week is de opgave: mijn tas! ja ik heb gewoon eventjes mijn tas onderste boven op de keukentafel leeggekiept... en wat daar allemaal in zat!!!! Winkelticketjes, zelfs een stick antiblarencreme! en nog andere van die onzinnige dingen.
Ik heb dus een uurke de tijd genomen om wat creatiefs te maken van al mijn 'rommel' in mijn tas...

Eventjes het lijstje met alles wat er zoal in mijn tas zat...

Een close upje van mijn 'koesleutelhanger' (Mijn nieuwjaarsgeschenkje van Sam)

Ik had nog 1 Prima bloemetje... en nu is deze ook verwerkt met een paar andere bloemen. Ja ondertussen hangt hij recht, wanat blijkbaar heb ik niet genoeg geduld gehad en was de lijm nog niet droog...

Hieronder zou je moeten kunnen lezen...zit vol met rommel. Maaar blijkbaar is de flits te 'flistig' geweest en is het niet zo duidelijk!

woensdag 10 maart 2010

Tijd voor mezelf...

Week 10...wat gaat dat snel!!! Een heel leuk onderwerp. Momenteel is scrappen wel eventjes tijd voor mezelf... want tussen al mijn schoolwerk, huishouden en ??? door is dit nu wel eventjes ontspannen! En aangezien ik zaterdag een hele dag gescrapt heb, zonder met iets anders rekening te moeten houden... heb ik dit gebruikt voor de week LO.

Ik heb restjes papier gebruikt van de workshop. Kun je op de foto zien...

maandag 8 maart 2010

Activiteit: stampers eten

Mijn Lo van week 9: opdracht: werk, vrijwilligerswerk, activiteiten. Ik heb het laatste gekozen.
Voor de niet West-Vlamingen: Stampers zijn een soort puree gemaakt met karnemelk (ja zuur dus) en gebruinde boter en kaas (=optie) met omelet of biefstuk...

De kost die Tim na jaaaaren nog eens wou eten. Dus heeft hij dat samen met Franky als 'verrassingsetentje' gepland!!! Ik, als Limburgse, zou het nooit in mijn hoofd halen om dit gereed te maken. We kennen dat trouwens niet (gelukkig)


Reacties van de kids staan er ook bij. Vooral sam met 'die saus smaakt zuur!!!' was niet te doen.

zondag 7 maart 2010

Fotoalbum van Rusty Pickles

Eindelijk was het gisteren dan zo ver!!! Om 10u zijn we van start gegaan met het maken van het super fotoalbum 'US' onder begeleidng van niemand minder dan Lance Anderson....

Hieronder een foto van Lance, Fouzia, mijn moeder en ik...

Even een groepsfoto. Enkel Loe was net vertrokken en staat er jammer genoeg niet op.

Het was een leuke, vermoeiende dag maar de basis van ons album is gemaakt. Nu nog ons eigen thema kiezen, foto's plakken en afwerken...
Ik heb zelfs de bloopers getrokken!!! Verkeerde kanten van de pagina gelijmd, verkeerde hoeken van een tag gesneden,... Ja, de dames hadden pech. Ik had mijn kodak mee en alles ligt vast!

woensdag 3 maart 2010

Ik heb voor het eerst meegedaan aan de scrappasion challenge.
De opgave is als volgt: gebruik:
5 bloemen
4 stempels
3 stukjes verschillend designpapier
2 foto's
en een titel van 1 woord

Ik heb 5 prima flowers gebruikt.
Mijn eerste stempel is een Tim Holtz tekst stempel. Ik heb hem met licht groen gezet. (duidelijk op de foto naast de bloemen) Hierna ben ik er met dezelfde inkt en met bruine inkt voorzichtig over geweest. Mijn tweede stempel is een stempel met 3 verfspatjes, de 3e is er ééntje met een grotere vlek. En dan voor nr 4 heb ik een clearstempel gebruikt (lijntjes) om mijn tekst op te schrijven.
Ik heb een lichte créme kleurige cardstock gebruikt en 2 strookjes papier (restjes).

Mijn titele is de naam van Camile zijn knuffel. (Il s'appele gentil parce que il est gentil!!!!) Dat zijn de woorden van hem...
De foto heb ik met als opgebruikt schuurpapier bewerkt. Je krijgt dan veel meer strepen. Ik heb wel al ondervonden dat glanzend fotopapier niet zo goed is om te inkten.

dinsdag 2 maart 2010

Ik ben eventjes aangenaam verrast... Ik kijk op de blog van in2hobby (info@in2hobby.be )om al de inzendingen van februari te bekijken en wat zie ik ineens????? De winnaar is... AnZ Yes me!!! Ik die nooit wat win (buiten ooit een half leeggelopen fles badschuim op het schoolfeest van mijn kids...en we hebben dan nog geen bad enkel een douche......) Mijn stressdag is direct goed gemaakt.
Een dikke merci aan Bruno en Wendy....
Volia nog eens mijn winnende LO.

Sam zegt dat hij eigenlijk een deel van mijn prijs moet krijgen aangezien hij hier op de foto staat... Jammer dat hij niet scrapt!!!

maandag 1 maart 2010

Mijn neus krullen... is leuk

Ik heb gisteren deze LO gemaakt. Ik had weinig tijd en vandaar dat hij wat simpel gebleven is. Ik ging met mijn naaimachine alles aan elkaar stikken, maar ik heb mijn spped methode gebruikt: nl 'streepjes trekken met stift' om zo hetzelfde effect te krijgen...


Deze foto is genomen in de krokusvakantie. Mijn kids waren aan het poseren voor mijn fotoshoot voor mijn week8 LO. En deze zat er bij. Typisch Niels, smoelen trekken. Oh en zijn haren..die zijn gelukkig weer heel kort. Dik tegen zijn zin.

Ik had letters te kort. Dus de groene heb ik even bij gemaakt.

Je ziet het verschil niet he???? tussen naaimachine en stift ;)