zondag 25 oktober 2009

Girls=fun

Deze Lo is mijn inzending voor de challenge van in2hobby. Ik heb er zeker 2 weken over gedaan om deze af te hebben. Telkens kwam er wat tussen en nu eindelijk...af!

De foto is niet zo duidelijk (met dat winteruur vandaag is het vroeger donker... k ga morgen een nieuwe maken). Ik heb de randen afgeschraapt en geinkt met distress. De donker grijze lijnen heb ik met de hand genaaid met DMC garen. Van de bloemenlintjes heb ik enkele bloemetjes geknipt en deze gebruikt als 'hartje' van mijn bloemetjes in combinatie met een plitpennetje. In de kleinste bloemetjes heb ik een knoopje geplakt.

Heksje Leilani

Ja, we hebben sinds vorige week een heksje in huis. Mijn dochtertje (10j) heeft op de boekenbeurs hier het 'Magische Meisjesboek' gekocht. Dit is een boekje voor meiden in opleiding tot heks (een goede heks!!!) En in het boek staan verschillende opdrachten: maak een heksenboek, kies een naam (aan de hand van vele kenmerken... en bij haar klopte die kenmerken enorm goed met haar persoonlijkheid..) en maak een heksendoos waarin al je heksenspullen in kunnen...
Ze was zelf aan de slag gegaan met een oud schriftje en cadeaupapier en het was niet echt dat.. Dus ik gisteren (tof dat het halloween is volgende week en er scrappapier rond dat thema in de rekken liggen) met haar naar Tiny's in Kortrijk, nog vlug naar de action om een schrift met harde kaft en moeder aan de slag... Voila het boekje is klaar, nu nog de doos.

Ik heb enkel de buitenkant bewerkt. Een beetje distress, crackle paint, glitters... kan wonderen doen... Ik heb ook kleine grungeboard items gebruikt en deze met glimmer mist bespoten.

Ik heb een plukje halloween spinnenweb gebruikt en daar zo'n spin bij geplakt...

De titel van haar heksenschriftje is: het boek der schaduwen....

Hierboven en onder zie je (als je goed kijkt) een stukje web hangen...

trouwkaartje

Ik volg de blog van Corinde en toen ze vertelde dat ze enkele drukke weken voor de boeg had omdat ze een deze dagen zou trouwen, heb ik een kaartje gemaakt om haar op te sturen. Helaas heb ik vorige week de griep gehad waardoor scrappen totaal niet ging en heb ik het kaartje nog niet op de post kunnen doen.
Kaarten maken is niet echt mijn ding maar... ik vind het eigenlijk wel een beetje gelukt!

Veel technieken: distress, glimmer mist, scheuren, crackle paint.....

zondag 11 oktober 2009

Back to the 80: details van mijn boekje

Ik heb me voor het verdere verloop van het boekje gebasseerd op dezelfde technieken: patroon papier frommelen en op cardstock of scrappapier plakken. Hierop dan een laagje glimmer mist leggen.

De letters waren origineel in het wit en deze heb ik met goud bewerkt. Op de foto beneden heb ik een detail toegevoegd: nl met DMCgaren enkele kruisjes. Elders heb ik bij sommige foto's ook DMC gebruikt. Ik heb er wel cracklepaint opgedaan.

De volgende foto's zijn helaas gedraaid... en mijn computerkennis is beperkt dus ik krijg ze niet normaal ;)
Het stukje kant hier is niet met glimmer mist bewerkt wel met distressinkt. Gewoon wat inkt over uitgewreven.

Op de foto hieronder heb ik geen foto geplakt. Ik heb met een bruine tint glimmermist eerst de achtergrond gespoten en dan het klokje en de rest met distressinkt gestempeld.

Hier heb ik weer op patroon papier glimmermist gespoten, daarna met embossing poeder het woordje enjoy erop geheat.

Jammer dat de flits van de kodak weerkaatst maar dit is uiteindelijk mijn boekje geworden. Als basis heb ik gewoon de omtrek van de stempel gebruikt. Alle cirkels zijn even groot. Op 2 pagina's steekt er daar nog een extra boogje uit.

woensdag 7 oktober 2009

Back to the 80

Ik ben een boekje aan het maken over onze laatste 'vrouwenavond', nl: ABBA avond, verkleed in disco, eerst kijken naar Mama Mia en daarna zingen met de playstation singstar van Abba... Een leuke avond en vele leuke foto's. Binnen enkele weken is er een etentje gepland bij een collega die ook van de partij was en voor haar ben ik dit boekje aan het maken...

Ik heb hier vooral geëxperimenteerd met glimmer mist. Het boekje is nog niet af... dus ik kan nog veel uit proberen.

Allereerst heb ik patroonpapier tot een propje gefrommeld en daarna weer open gewreven. Dit heb ik op de achterkant van scrappapier geplakt en ... bespoten met glimmer mist (olive vine). Dat zie je hierboven.


Het stukje kant dat ik gebruikt heb, heb ik met zowel glimmer mist: olive vine als carame apple bespoten.
Het enig nadeel is dat alles tijd nodig heeft om te drogen... en dat is soms wel lastig ;)

Mijn voorkant is een stempel op een transparant. Ik heb hierop de letters "back" geplakt, nadat ik ze ook met glimmermist (wheaterfields, olive vine en caramel apple) bewerkt had.

Hier heb ik dezelfde stempel gebruikt als op de transparant en daarover heb ik dan stukjes van het bijhorende misting tool geinkt met distressinkt. De letters heb ik uitgesneden en de randjes met zwarte stift overtrokken en langs de zijkant heb ik er nog wat goudkleurige acrylverf op gedaan. Vandaar dat het zo blinkt!!!

dinsdag 6 oktober 2009

circusartiesten in spé

Ik heb weer even gespeeld met glimmer mist. Ik heb het nog niet helemaal fit, maar weet nu toch al dat ik niet hard mag schudden met het flesje (anders krijg je teveel luchtbelletjes). Ik heb hier ook gewerkt met distress, acrylverf, embossing en glimmermist samen.

De letter C heb ik, net zoals het kadertje met glimmer mist bewerkt. De randen heb ik geaccentueerd met goud kleurige acrylverf en daarop nog wat zwarte stickles. De andere letters waren witte foamletters. Deze heb ik met goudverf gekleurd.

Ik heb een klein stukje kant gebruikt waarop ik met oranje DMCgaren enkele zigzag steken genaaid heb! De libelle op de achtergrond is ook met glimmer mist gemaakt. En daarna met donkerbruine distressinkt nog eens de libelle erop geinkt. De bogen rond de vleugels zijn distressembossing.

Yana

Vrienden van ons mochten hun dochtertje, Yana, verwelkomen. Ik heb een leuk boekje gemaakt, waarin al de gegevens van haar geboorte kunnen geschreven worden. Maar, door de drukte van de avond en onder de indruk van de reuze ballon die ik gekocht had (hij kon net in onze volumewagen), heb ik dit boekje thuis laten liggen. Vandaar dat ik nog vlug enkele foto's kon maken. Bij ons volgende bezoek krijgen ze dan dit boekje...