dinsdag 30 juni 2009

40jaar!

JA, HET IS VAKANTIE!!! En wat nog beter is... ik heb weer inkt!!! Ik heb een weekendje genoten van de rust in de ardennen, het mooie weer,...
En nu na 2 warme zwoele werkdagen, zit het schooljaar er op en kan ik genieten van een deugd doende vakantie!
Ik heb al 2 pagina's in orde gemaakt...

Op deze pagina heb ik een mini versie van mijn uitnodiging gehangen.

Misschien voor diegene die bij de pinken zijn: ik heb het papier dat ik gebruikt heb voor mijn uitnodigingen, ook gebruikt voor mijn boekje. Ja natuurlijk, dat hadden jullie al lang gezien!!!


Ja, de foto boven is wat aan de donkere kant, maar de rechterkant is de belangrijkste, omdat daar de foto van heel onze bende op staat...
Ik heb mijn 'gat' wat groter moeten maken. Met een beetje inkt,... zie je dat niet meer. Geef toe, je had t niet gezien!
Misschien even de dames voorstellen (Monique, Sofie, Sofie, Ingrid, Leen, Kathleen, Nathalie = de bovenste rij en onderaan staan Kathy en ik, het feestvarken) We waren nog niet vertrokken en we hadden al zo veel lol....

vrijdag 26 juni 2009

40 jaar!!! pag. 10 en 11

Mijn pagina's volgen elkaar stilletjes aan op... Mocht de drukker nu eindelijk eens bellen om te zeggen dat de inkt toegekomen is dan kan ik aan de afwerking beginnen... want ik heb nog steeds geen foto's!!!


Op beide pagina's komen foto's van 'ons goed gedrag' in Carpe Diem (Een gezellige zaak waar je kunt ontbijten, brunchen,... in Brugge). Achter de postkaart is er plaats om veel foto's in op te bergen.

Ik heb hier mijn naai machine niet uitgehaald, maar zo vlug enkele gaatjes gemaakt en met de hand wat kruisjes genaaid. De stempel 'celebrate' heb ik op een stukje plastiek gezet, uitgeknipt en met een nietje vastgemaakt.


Het gekleurde strookje papier is enkel aan de randjes vastgeplakt, met dubbelzijdige plaklint. Er onder heb ik stukje krantenartikel en een taartblaadje (zo'n rond ding waarop je je taarten legt) geinkt. Ik dat 'zakje' zitten een paar 'flapuits' van de dames!!!

Deze pagina heb ik wat sober gehouden, omdat er veel foto's op komen. De kodak is ook op plastiek gestempeld en vastgeniet aan het gekleurd strookje papier.

woensdag 24 juni 2009

40 jaar!!! pag. 8 en 9

Oef, 45' prutsen, plakken, pareltjes rijgen,... en mijn pagina is bijna klaar. Ik hoop dat ik morgen eindelijk inkt ga hebben zodat ik aan mijn foto's en tekstjes kan beginnen. Afwachten. Ondertussen amuseer ik me ongelooflijk. Vandaag een vrije dag, misschien morgen tussen door nog wat scrappen, we zullen zien.
Ik heb deze pagina's wat sober gehouden. Er komen foto's in van toen we net in Brugge aankwamen en ik aan de dames de opdracht gaf: zoek de wijngaardstraat en ga daar naar toe... Ze gingen eerst de verkeerde kant uit, maar gelukkig... namen ze toch de juiste richting. Het enige minpuntje van de dag (hebben we geen foto van) was de ongeveer 2' durende regenbui, net voor we ons einddoel bereikten.

Ik heb de letter B en het kadertje uit grungeboard gebruikt. Beide heb ik ook met dezelfde kleuren geinkt. Het huisje dat aan de "B" hangt en het lintje eronder komt uit hetzelfde winkeltje waar ik wat extra's mocht kiezen!!! Speciaal voor Monique: ik gebruik ze he! En eigenlijk maar goed dat ze me niet minder dan 1m wou geven...;)

Hier heb ik eventjes geprutst. Ik heb gaatjes geprikt en dan de onderste rij steken eerst genaaid. Daarna telkens opnieuw: draad in de naald, uit de naald, 5 pareltjes erin, draad in de naald,.......
Een saai werkje, maar het resultaat is wel mooi!

Ik heb op verschillend plaatsen gaatjes geklopt, wat gescheurd en dan geinkt. Die swirlstempel heb ik eerst met stazon gezet. Daarna heb ik met witte wasco de binnenkant ingekleurd en daarna ben ik er met bruine distressinkt overgegaan. Op de plaatsen waar de witte wasco zit, wordt de inkt niet opgenomen. Mocht ik nu bv oranje inkt gebruikt hebben dan ging dit veel duidelijker zijn.

40 jaar!!! zesde en zevende pagina

Ik heb in de voormiddag, tussen de was en de plas door, wat gescrapt!!!

Ik heb van de meiden een leuk cadeautje gekregen: nl 2 olijfboompjes. Ik heb ze zelfs mogen ontvangen uit de handen van Yves... en daar er niet direct een kodak in de buurt was hebben we het afgeven en het zoenen toch verschillende keren moeten overdoen!!! ;)
Deze foto's komen nog op deze pagina.

Ik heb een strook papier gescheurd en met dubbelzijdige kleefband, enkel aan de randjes vastgeplakt. Hierdoor kreeg ik een soort envelopje waarin ik wat kon opbergen.

Op dit kleine kaartje komen er enkele foto's. Ik had enkele maanden geleden, uit Sam zijn collectie postzegels (de dubbele) enkele zegels genomen om te gebruiken bij het scrappen. Deze komen nu goed van pas. Ik heb ze geinkt en met een nietje vastgehecht.

Ja die vlindertjes heb ik geknipt uit de strik die Monique rond mijn cadeau (olijfboompjes) had gehangen. Ze zijn wel een beetje fel van kleur... maar ik vond dat ze erbij moesten. Helaas zijn ze, door het embossen, wat gesmolten. Maar laat ons stellen dat dat zo moet en het een extra effect geeft aan het geheel (Hum!)

Zoals je hierboven ziet heb ik ook op verschillende plaatsen cracklepaint gewreven. (vintage en old paper)

Ik heb een doosje gemaakt. In dat doosje ga ik een boekje of waaiertje steken met allerlei foto's die we hier getrokken hebben vlak voor de trip naar Brugge...

Ik heb met verschillende voorwerpen gestempeld. Eerst heb ik zo'n plastiek gebruikt, met van die bolletjes op (je kunt deze vinden als bescherming bij één of ander toestel,...) Daarna heb ik gestempeld met knoopjesstempels. Eerst met embossinginkt en poeder, daarna met distressinkt ertussen. De hoekjes heb ik dan nog met kleurloze embossingpoeder geheat.

Het is misschien niet zo duidelijk te zien, maar ik trek telkens aan al de pagina's met een dun bruin stiftje 3 lijntjes. Ik doe dit eerst, gewoon met de losse hand, wanneer ik mijn papier geplakt heb. Pas daarna begin ik met allerlei technieken te werken.

dinsdag 23 juni 2009

40 jaar!!! vierde en vijfde pagina

Ja, ik kan al pagina 4 en 5 tonen. Ze zijn nog niet af!!! Want ik heb de foto's er nog niet in verwerkt. Dus wanneer je gaatjes ziet....die worden binnenkort allemaal ingevuld met sfeerbeelden!!! Daarom heb ik pag.5 ook nog niet vastgeplakt. Eerst de foto, nog wat details en daarna plak ik alles vast.


Ik heb af en toe een stukje gescheurd. Daarachter heb ik stukje krantenartikel geplakt. De randen heb ik ook allemaal afgeschraapt en daarna geinkt. Ik heb voor deze pagina's 3 soorten inkt gebruikt. Een tint blauw, groen en walnut steel. Allemaal distressinkten.
Op de hoekjes heb ik dan een stempel met muzieknoten gedrukt. Hiervoor gebruikte ik "walnut steel". De cijfers en letters heb ik ook nog een veegje inkt gegeven. Ze zagen er anders zo 'nieuw' uit.


Ik gebruikte voor de foto hieronder verschillende technieken: eerst wat crackle paint, daarna de stempel met muzieknoten. Hierop stempelde ik dan een swirl met embossing inkt. Ik gebruikte distress embossingpoeder (old paper) en heb deze geheat. Op het einde heb ik dan nog eens kleurloz embossingpoeder erop geheat.


De scheur hierboven vulde ik op met een stukje krant. Ik had al enkele gaatjes geprikt en heb dan met naald en draad 3 kruisje genaaid. Hierop heb ik ook wat crackle paint gewreven. Die zwarte vlekjes zijn stickles.


Ik had als allereerste de verschillende kleuren crackle paint aangebracht. Want dat duurt een tijdje voor dat droog is. Daarna heb ik beide pagina's tegen elkaar gelegd en een mask van 'Tim Holtz' met blauwe distressinkt erop geinkt.

Dit hoekje is gemaakt met bruike cracklepaint (vintage), hierop distress embossingpoeder (old paper) en daarop nog eens kleurloze embossing. De zwarte vlekjes zijn ook weer stickles.

maandag 22 juni 2009

40 jaar!!! tweede en derde pagina

Ja, ik heb vandaag tussen het naar school gaan door, wat gescrapt. Er staan op beide pagina's nog geen foto's omdat ik nog steeds geen inkt heb voor mijn printer. Dus dat wordt dan later aangevuld.


Ik heb grungeboardletters gebruikt die ik met distressinkt geinkt heb en waar ik daarna kleuloze embossingpoeder op geheat heb. De letter A had ik al gebruikt. Van het restje heb ik de randjes uitgeknipt en bewerkt. Kwestie van niets te laten verloren gaan!


Het bruine blaadje is bruine cardstock (hetzelfde als de basis van mijn boekje) waar ik met mijn hamertje vele gaatjes in heb geklopt. Af en toe heb ik dan een stukje af gescheurd en zo lijkt het alsof het een blaadje is dat uit een boekje gescheurd werd... Ik heb ook een stukje zwarte kant toegevoegd.


Ook hier heb ik met embossingpoeder gewerkt, alleen heb ik distress "old paper" gebruikt i.p.v. kleurloze. Op enkele plaatsen heb ik 2 soorten cracklepaint uitgeveegd.


Op dat vlakje papier komt de foto van mijn uitnodiging. Ook hier kwam mijn hamertje goed van pas...


Ik heb van Tim Holtz een mask gebruikt (is dat boordje bovenaan de pagina) en enkele swirls geinkt. Het bloemetje is toegeplooid, ik heb uit het bijpassend papier een cirkeltje gesneden en daarin een splitpennetje gedaan.

zondag 21 juni 2009

40 jaar!!! Eerste pagina

Ik heb vanavond toch nog wat gescrapt, ondanks het feit dat ik heel erg moe ben. Dat is van te lang te feesten!!!! ;)
Maar... Ik heb de eerste pagina van mijn boekje klaar.
Het was de bedoeling het thema weer te geven. Wat, wanneer, waar...


Ik heb hier weer verschillende distressinkten gebruikt, ik heb gewerkt met grungeboard, embossingtechnieken, stempels, stickles, ...

Ik heb zelfs gezocht tussen de oude zegels en heb dit kleintje erbij geplakt. Lijkt een beetje echter.