woensdag 22 april 2009

Verjaardagsuitnodiging

In augustus mag ik al mijn 40ste verjaardag vieren!!! Maar ik vier het samen met vriendinnen op 20 juni. En dus dacht ik een leuk kaartje te scrappen... Hier het resultaat.

Wat we die dag allemaal gaan doen ga ik niet verklappen. Er zouden wel eens een paar meiden kijken op mijn blog en dan is de fun er van af!!! Dus voor de mee feestviersters.... pech!!! Nog wat geduld.....

maandag 20 april 2009

Amsterdam

Tijdens mijn 3-daagse in Amsterdam heb ik toevallig, in een klein straatje, een leuk winkeltje gevonden. Niet zo maar een winkeltje, maar eentje die vol stond met stempels!!! Ik heb in mijn leven nog nooit zo veel stempels bij elkaar gezien.
Ik heb er natuurlijk enkele gekocht. Ze verkochten ook labels, in alle maten, dus die heb ik ook meegedaan...
De enige die ik al even, op zo'n label, geprobeerd heb is de stempel hieronder.
Gewoon wat verschillende soorten distressinkt erover vegen en ik kreeg dit resultaat...

Het winkeltje heeft ook een site en... je kan er bestellen!!!

www.posthumuswinkel.nl

zaterdag 11 april 2009

tips en trucs

Ik heb vandaag niet veel tijd kunnen maken om te scrappen. Juist enkele bloemetjes in elkaar steken. Dat was alles... Hier de foto's dus... Ze moeten nog ergens op mijn layout komen.


Ik heb gisteren nog wat swirls met distressinkt op mijn layout geinkt. Hiervoor heb ik twee swirls getekend op een kaft van een hard tijdschrift. Deze uitgesneden en dit dan als mask gebruikt!! Het is wel leuk geworden. Maar niet zo simpel om te inkten. Vooral de tweede kleur aanbrengen was stressen!!!



Deze klok heb ik er ook al op geinkt met Stazoninkt.

donderdag 9 april 2009

tips en trucs

Ik heb me weer op het scrappen gestort. Ik heb me eerst enkele uren bezig gehouden om leuke ideetjes te zoeken, te bekijken hoe ik dat zou kunnen gebruiken op een pagina,...
Ik ben nog maar net gestart, maar heb al enkele dingen op ,foto gezet die ik al met jullie wil delen.

Hier heb ik mijn achtergrond al lichtjes afgeschraapt. De oranje bloem heb ik met witte wasco, aan de binnenzijde geaccentueerd. Hierop heb ik met distressinkt (schattered straw) geinkt. Wanneer ik op het einde nog een extra laagje inkt erop ga leggen dan gaat de witte wasco geen inkt opnemen en een leuke look geven.


De volgende stap: uit de kaft van een hard tijdschrift heb ik een vorm gesneden. Deze vorm heb ik dan met 2 kleuren (broken china en spiced marmelade) geinkt. Wel goed opletten want je vormpje mag niet verschuiven!

Hierin komt nu nog een leuke tekst...


Ik heb eerst een bloemetje gesneden uit mijn scrappapier. Daarna heb ik de vorm van het bloemetje, waarvan ik de binnenkant ook heb uitgesneden, overgetekend op geel kalkpapier.
Ik heb het bloemetje als vorm gebruikt en daarlangs met een watervaste stift allemaal puntjes gezet.

Ik heb uit een restje basic grey enkele cirkels gesneden en dit ga ik nog bewerken met glossy zodat de bloem een mooi hartje heeft!!!

Het is nog niet af... maar ik zoek nog wat origineels om het bloemetje meer uitstaling te geven.


Met een grotere bloem heb ik hetzelfde gedaan. Ook hier moet nog de final touch komen...


Ik heb enkele kleine stempeltjes op een transparant gezet. Hiervoor heb ik Stazon inkt gebruikt.
De bloemetjes komen dan ergens op de layout. Zoals ik ze hieronder op de foto gelegd heb komen ze wel mooi uit. Misschien nog een eyeletje erin???


Voor de rest heb ik de foto al aan de randjes bewerkt. Ik ga deze ook nog bewerken maar eerst nog wat meer leuke ideetjes zoeken!!!


Ik ben ook al enkele avonden bezig met wat leuks te zoeken om mijn blog wat persoonlijker te maken. Alleen doet mijn man het meeste werk en zit ik hem te 'commanderen'. want scannen, werken met tekenprogramma's,... is niet echt mijn ding! Het begint er stilaan op te lijken maar ik denk dat het nog enkele dagen gaat duren voor het helemaal naar mijn zin is... Afwachten dus...

dinsdag 7 april 2009

agenda 2009


Ja, ik ben al weken mijn fotagenda kwijt!! Met deze moest iemand hem ergens vinden.... mijn adres staat erin.

Ik was dus genoodzaakt een nieuwe aan te kopen (met in mijn achterhoofd: van het moment dat ik een nieuwe koop komt mijn oude wel weer tevoorschijn!!!! Maar niets van dit alles).
Ik kocht de eerste de beste, maar het was een lelijk ding.


Dus heb ik gisterenavond mezelf een kwartiertje scrapfun gegund en dit is het resultaat geworden....

Ik heb weer veel gedistresst. Het papier is een restje van de sassafrascollectie...
Ja mijn stempeltje op de achterzijde is ook met distressinkt gedaan... en daarvoor kun je eigenlijk beter andere inkt gebruiken. (Al doende leren we nog steeds.......)