donderdag 29 januari 2009

Werkbeschrijving ValentijnmapjeBasis voor het boekje:

Je gebruikt voor de basis wit cardstock. Je snijdt een strook uit van 30.5cm op 14cm. Je maakt een rillijn, van bovenaf meten, op 8.5cm en op 9.5cm. Nu ril je ook, onderaan meten, op 7.5cm en 8.5cm.Van het restje wit cardstock, snij je nu een strook van 12.3cm. Deze strook snij je in 2. Deel A wordt de linkerflap, deel B de rechterflap. Deel A: ril je op 10cm en 11cm. Deel B, ril je op 13cm en 13 cm. Je plakt beide flappen op je basis vast. (zie tekening)


Ik heb gebruik gemaakt van het scrappapier van basicgrey, de valentijnscollectie. In de beschrijving die hieronder volgt benoem ik elk scrapblad als motief X,Y,... Onder de werkbeschrijving staan de foto's van mijn boekje. Je kan daar kijken welk papier ik waar gebruikt heb en dit eventueel volgen.

Middenpagina:

Je hebt een stukje karton nodig van 1mm dikte. De afmetingen hiervan zijn 12.3cm op 14cm. Uit papier, motief X, snij je een strook van 15cm op 17 cm. Deze plak je op het karton. Zorg ervoor dat het karton goed in de midden ligt. Je snijdt nu hoekjes uit van 45°. (Zie tekening C) Je plakt nu aan de achterzijde het papier vast. Liefst dubbelzijdige tape gebruiken. Daarna plak je het beklede karton midden op je basis.Middenboekje:

Snij uit gekleurd cardstock een strook van 30cm op 10cm. Ril op 10cm en 20cm. Plooi dan beide flapjes naar binnen. In het midden, aan de achterzijde, plak je een lint van ongeveer 44cm vast. Dit doe je het best met dubbelzijdige tape. Daarna plak je je boekje, in het midden op de middenpagina. Je lintje dient op het geheel dicht te knopen. Versier je boekje binnen en buiten met foto's, tekstjes,...

Linkerflap buitenkant:

Uit papier, van motief Y, snij je een strook van 10cm op 7cm. Dit plak je bovenaan je flap. Uit papier met motief Z, snij je een strook van 10cm op 8cm. Plak dit langs de randen vast met dubbelzijdige tape. Maar je laat de bovenkant open! Je snijdt nu 2 labels uit. Hiervoor neem je gekleurd cardstock. De afmetingen zijn: 7.5cm op 9cm en 6.5cm op 8cm. Je kunt deze aan elkaar hangen met een splitpen of gewoon los erin steken.

Linkerflap binnenkant:

Je snijdt een strookje van 10cm op 7cm, uit motief Y. Deze plak je aan de bovenkant vast. Hierop bevestig je een strook, motief Z, van 10cm op 8cm. Deze plak je vast aan de buitenste zijden met dubbelzijdige tape. De bovenzijde en de zijde aan de binnenkant van het boekje laat je open. Hierin berg je nu strookjes, van verschillende kleuren, op van: 10.5cm op 7cm; van 6.5cm op 9.5cm en van 6cm op 8.5cm. De 3 strookje hecht je met een splitpen aan elkaar vast. Je kan hierop een tekst, foto's... hangen.
De flap zelf kun je nog decoreren met allerhande sticker, lintjes,...

Buiten- en binnenkant van de rechterflap:

Je gebruikt papier met motief Y en W voor de binnenkant. Voor de buitenkant gebruik je motief V.

Binnenkant: je snijdt, uit motief Y, een strook van 10cm op 12cm. Deze plak je, aan de bovenkant van je flap. Daarna snij je een strookje van 12cm op 10cm uit motief W. Nu moet je onderaan je strookje, in het midden, met potlood een streepje zetten. Vanaf dat streepje meet je 5cm naar boven. Vanaf de beide hoeken van je strookje, trek je een lijn naar het midden en snij je deze uit. Vouw je rechterflap naar de binnenste vouwlijn toe.
Je plakt, met dunne dubbelzijdige tape, het strookje, waaruit je een driehoek gesneden hebt, vast. Enkel aan de buitenkant. Je doet dit ook best op de vouwlijn. Hier krijg je dan 2 kleine vakjes waarin je tags kunt wegbergen.
Buitenkant: je herhaalt nu het vorige, maar met motief V! Het bovenste gedeelte van je flap blijft wit cardstock. Ook hierin kan je nu tags kwijt.

Binnenkant van de bovenste en onderste flap:

Je gebruikt hiervoor 2 soorten scrappapier. Motief X en motief Y. Van beide motieven snij je een strook van 8.5cm op 14cm. Nu moet je heel goed opletten! Je moet nu deze strookjes diagonaal doorsnijden. Maar wel allebei in dezelfde richting. Dit wil zeggen als je de diagonalen tegen elkaar legt, dan krijg je weer een strookje van 8.5cm op 14cm. Het papier, met motief X, plak je eerst onderaan en het papier met motief Y, bovenaan. Dit doe je zo op beide flappen. Je ziet dan dan het papier dat je op je middenpagina gebruikte, aansluit met de beide flappen. Op deze flappen plak je nu een strookje, motief W, van 6cm op 7 cm. Wat je ook kunt doen is deze strookjes met dubbelzijdige tape plakken en aan 1 zijde openlaten, zo heb je een omslagje waarin je een tag kunt wegstoppen.

Voorkant:


snij een strook papier, motief Z, van 8.5cm op 14cm. Plak deze op de bovenste flap van je basis.
Dit kun je decoreren. Ik heb er hartjes opgeplakt en een boordje. Je kan ook werken met lintjes, bloemetjes... afhankelijk van het thema van je boekje.

Achterzijde:

plak een lintje, ongeveer 70 cm, met dubbelzijdige tape op de achterzijde van je mapje. Hierover plak je dan scrappapier, motief V, mat volgende afmetingen: 12.3cm op 14cm. Je kan hierop ook nog foto's of andere motiefjes plakken.

Ik heb dit voorbeeldje gemaakt uihet tijdschrift scrapamore nr5, 2006.Ik heb, lang geleden, eens een scraptijdschrift gekocht. Vorig weekend was ik daarin aan het bladeren en vond ik een leuk boekje. Eigenlijk meer een doosje met Flapjes. Daar dit wel meer mijn ding is, kleine doosjes, boekjes,... wou ik dat toch eens proberen. Ik denk dat het ooit een kant en klaar pakketje was. Zo'n scrappakketje dat je dan kunt maken en enkel nog de foto's moet toevoegen. Uiteindelijk werd het een moeilijke start maar het resultaat is wel mooi. Nu nog de juiste foto's en ... klaar

fotoboekjeToen Lara 10 jaar werd heb ik een mini fotoboekje gemaakt. Hierin konden dan al de foto's van haar feestje. Dit boekje heb ik gisteren afgewerkt en ze is er heel tevreden mee. Normaal zou ik van die zwarte ringen (zoals in een schrift) gebruiken, maar deze liggen hier ergens en ik weet helemaal niet meer waar ik ze gelegd heb. Dus heb ik maar gewone, kleine ringetjes gebruikt en daar wat lintjes omheen gedaan. De voor- en achterzijde van het boekje heb ik zo gekocht. Ik heb dan, van de sassafras- collectie deze nagetekend en uitgeknipt.

Lara heeft ook enkele pagina's gescrapt, en wou dat ik deze ook op mijn blog plaatste. Ze heeft heel het weekend flink haar best gedaan.

dinsdag 27 januari 2009

lay-out Lara
Ik was aan deze lay-out in het weekend begonnen . Enkel de titel moest ik nog stempelen. Voor deze lay-out heb ik gebruik gemaakt van restjes scrappapier. Ik vond het wel leuk om dit eens te proberen. Tijdens de scraplessen zei Vicky altijd, dat je papier nooit mag wegdoen, wanneer het niet kleiner is dan 2mm. Dus... ik heb nog veel restjes liggen...

award

http://kennyscrapper.blogspot.com
http://eveliendesigns.blogspot.com
http://scrapavanti.blogspot.com
http://christie08scrap.canalblog.com
http://juliette-scrap.over-blog.com

Dit zijn de 5 blogs die van mij een award verdienen. Een dikke proficiat met jullie werk.

maandag 26 januari 2009Dit is mijn allereerste AWARD. Ik heb hem gekregen van Natacha. Super hé!
Ja voorlopig ligt mijn boekje hier weer bij mij. Ik ga deze week proberen er wat uit te maken. Ik heb al een nieuwe kandidaat, maar zij weet nog van niets! Het is altijd leuk om de reacties te zien van mijn vriendinnen. Ze weten nooit hoe ze eraan moeten beginnen of wat ze erin moeten zetten en dan maken ze de tofste dingen. Ze weten wel dat het boekje de ronde doet en dat ze ooit aan de beurt komen, maar wanneer....
Ik denk dat ik hier nog een klein boekje heb liggen (ooit eens vorig jaar in de Floralux gekocht. Ze verkopen ze helaas niet meer)en dat ik daar een vriendenboekje van ga maken en dat kan dan ook van de een naar de ander... Ja, ik heb weer een nieuwe uitdaging gevonden...

receptenboekje
De laatste pagina's dateren van dit weekend. Ik heb genoten van bijna 4 dagen scrappen met mijn vriendin. Zij begon heel enthousiast aan haar pagina en toen dat af was kreeg ze van mij te horen dat het niet goed was, dat ze twee pagina's moest doen! Geen probleem voor haar. Ze heeft direct een receptje extra gescrapt. Wat ik wel leuk vind, is dat ze ineens, haar pagina was af, riep dat ze de champignons vergeten was. Ze heeft nog rap een labeltje toegevoegd en ... het recpet is volledig

receptenboekje
Ook dit is heel lekker. Kathy heeft dit vorig jaar klaar gemaakt, toen we haar verjaardag gingen vieren. Iedereen, ook al hadden we geen honger, heeft hiervan enorm genoten. Kathy had nog nooit gescrapt en ik moet zeggen dat dat niet opvalt. Ze vertelde dat ze het leuk vond om te doen en zeker nog eens wat gaat maken. Dus wanneer we hier weer een scrapavond organiseren gaat zij erbij zijn...

receptenboekje


Martine heeft een recept toegevoegd van zalm met gerookt spek. Ik heb dit vanmiddag nog gereed gemaakt. Echt de moeite om te proberen...

receptenboekjeMijn buurvrouw moest telkens, wanneer we met de buren aan het feesten gingen, zorgen voor de aperitiefhapjes. Dus wat heeft zij in mijn boekje gescrapt: de overheerlijke recepten van scampi's,... Zij had nog nooit van scrappen gehoord. Dit is haar creatie geworden:

receptenboekjeSofie, ook nog nooit van scrappen gehoord maakte van dit recept een toffe pagina.

receptenboekje
Kathleen had nog nooit van scrappen gehoord. Ze heeft er samen met haar dochter wat leuks van gemaakt. En... het gerecht zelf is heel erg lekker. Ik had haar gezegd, dat elk recept dat in mijn boekje kwam, ook moest gereed gemaakt en natuurlijk geproefd worden. Zelfs de kids vonden het lekker